МВР едва сега научило за заплахите срещу Румен Спецов

Досега МВР и министър Бойко Рашков са били в неведение за заплахите срещу шефа на Националната агенция за приходите Румен Спецов. Това стана ясно от думите на служебния силов министър пред журналисти.

„Аз се видях днес със Спецов по друг повод. И от него разбрах, че са му отправяни заплахи. Но такива заплахи са почти ежедневие, отправяни са и към много други длъжностни лица. Ние ще вземем мерки, разбира се. Ще преценим реалната степен на опасност. И ако има такава и е висока, може да назначим и охрана“, каза Рашков.

Изненадващо е, че именно той в качеството му на вътрешен министър досега не е бил запознат с евентуална заплаха за живота на такова високопоставено длъжностно лице каквото е шефа на НАП. В интервю по бТВ в неделя обаче бившият служебен министър на финансите Асен Василев обяви, че в случая със Спецов е имало дори намеса на ДАНС и службите за сигурност на други държави.

„Аз бях информиран за това, както и ДАНС, и международните партнорски служби. Заплахата беше адресирана, че нещо ще се случи с жената и децата му. Слава Богу, успяхме да отреагираме адекватно“, заяви Василев в предаването „120 минути“ и уточни, че заплахата била отправена от български бизнесмен. „Нека кажем, че заплахата идва от фирми, които никога досега не бяха одитирани от НАП“, добави другият интервюиран – бившият икономически министър Кирил Петков, който очевидно също е запознат със случая.

Журналисти изпратиха въпроси до ДАНС, откъдето обаче все още не са отговорили. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *