Лютви Местан лапнал 50 милиона лева за 2 години!

Местан фондовеИзгоненият лидер на ДПС Лютви Местан не е бил начело на ДПС само заради идеята и вярата в партията, разкриха медии.

Той използвал председателското място,  за да натрупа огромно  богатство и да го покрие в собствените си сметки и сметките на приближени лица.  За нула време той се ориентирал в обстановката и докато залъгвал електората с витеевати обещания и се удрял в гърдите от трибуната на НС, призовавайки за честност и прозрачност, зад кулисите пълнел джобове със страшна сила и се подсигурявал за бъдещето.

За двегодишния си „мандат“  начело на ДПС хитрият  политик успял  да натрупа зашеметяващи спестявания в размер на 50 млн. лева. Негов ковчежник, според хора близки до ръководството на партията, бил  бившия областен управител на Пловдив Веселин Каймаканов, който стана и депутат.

Той пък издействал на  брат си Благой и баща си Йордан да управляват  частната електроцентрала на Местан, построена край Цалапица. Централата  произвежда ток от биомаса. Осигурено е и пласирането на електроенергията. Незнайно по какви договори и врътки, произведеното електричество било  изкупувано на двойно по-високи цени от фирмите и държавата. Електроцентралата била  построена за 4 млн. лева. в рекордно кратък срок. И веднага заработила и започнала да продава скъп ток.

С помощта на Каймаканов Местан придобива  дялове и от още две  електроцентрали за биомаса, построени  край село Труд и край град Пещера. Само там сладкодумният политик  имал по 20% дялово участие  и получавал по около 30 000 лева на месец от цените на продадената енергия.

Бизнес кръгът около Местан се допълва от предприемача Хари Райчев, както и  от собствениците на скъпрско заведение  Калин и Павел, които пък били известни с това, че прибирали рушвети от фонд „Земеделие”, за да отпуснат суми на производители.  В бизнесделата на Местан бил въвлечен и евродепутатът Неджми Али, който лобирал в ЕС да се отпускат големи субсидии на земеделските производители, като част от парите потъвали в частни джобове.

https://youtu.be/sugaFNm04R8

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *