Шок! Лютви Местан прави Ислямистка партия, подкрепян от Ердоган

лютвиСлед като бе разконспириран и изгонен от сараите на Доган, както и свален от поста му председател на ДПС, Лютви Местан ще прави фундаменталистка партия, която ще проповядва и защитава радикалния ислям.

В начинанието си той не е сам, има пълната подкрепа на Турция на депутатите Шабанали Ахмед, Хюсеин Хафъзов и  Айдоан Али. Изненадващо рамо му дава и Венцислав Каймакамов, който няма нищо общо с исляма и е чист християнин.

В неочаквана пресконференция днес, дадена в Кърджали, Местан заяви, че е жертва на заговор и целта е да бъде свален от власт. Той потвърди мнението си за сваления руски самолет и заяви, че така е правилно и Турция е действала в защита на границата си.
Шабанали Ахмед, който подкрепя Местан е бивш ходжа. Хафъзов стана известен с антибългарски изказвания от парламентарната трибуна. Те пък са влезли в парламента пък  по личното нареждане на турския президент  Ердоган, твърдят запознати с депесарските дела.

За дълбоката връзка на Турция с Местан показа и неочакваното поведение на турския посланик в София. Той лично изпрати бронирана кола и прибра с нея в посолството детронирания лидер и съпругата му. Там им осигури спокойствие и вероятно пряка връзка с Ердоган за инструкции.

Не можех да позволя на този човек да ислямизира България, да я доведе до гражданска война и до откъсване на територии, каза Ахмед Доган.

След извънредното съвещание на партийните шефове в Бояна,  Местан и неговите съратници бяха изключени от ДПС.  Това най-вероятно ще доведе и до нови избори в страната.

https://youtu.be/g08u9CgP7e8

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *