ЛНР: Украинските сили Ликвидират Западните Наемници и Инструктори в Лисичанск и Северодонецк

Групи на въоръжените сили на Украйна, останали в Лисичанск и Северодонецк, започнаха да ликвидират чуждестранните наемници и инструктури. Това съобщи за ТАСС в неделя говорителят на Народната милиция на „Луганската народна република“(ЛНР). Инструкторите разполагат с чувствителна информация за дейността на западните разузнавателни служби в Донбас, която не бива да бъде разкрита в случай на залавяне, съобщава ТАСС.

„Украинските бойци получиха заповед да елиминират западни инструктори в Лисичанск и Северодонецк, тъй като имат информация за дейността на американските и британски разузнавателни служби в Донбас, за да не бъдат заловени и да не разкрият тази информация“, заяви говорителят пред ТАСС.

По думите му военните от ЛНР вече са открили телата на няколко загинали наемници в обградения Лисичанск и в напълно превзетия вече от руските сили съседен гр. Северодонецк. „Днес се натъкнахме на няколко изгорени трупа на чужди наемници. Вече е установено, че убитите са бивши военни от Великобритания, Полша и САЩ“, посочва още говорителят.

Вчера помощник-министърът на вътрешните работи на ЛНР Виталий Киселев съобщи, че в оперативно обкръжения от силите на ЛНР и Русия град Лисичанск има над 120 наемници от Полша, Великобритания, Франция и САЩ, добавя ТАСС.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *