Лавров пред ООН: Нямаме съмнения, че Украйна е тоталитарна държава от нацистки тип (С ВИДЕО)

Руското посолство в София публикува в официалната си страница във Фейсбук основните акценти от изказването на министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров на заседанието на Съвета за сигурност на ООН относно Украйна.

Ето акцентите от речта на Лавров, публикувани от посолството:

– Нямаме съмнения, че Украйна окончателно се е превърнала в тоталитарна държава от нацистки тип, където безнаказано се потъпкват нормите на международното хуманитарно право. Не е учудващо, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и националистическите батальони прилагат тактиката на терористи, използвайки мирни жители както жив щит.

– На този фон особено цинична е позицията на тези западни държави, които доставят на Украйна огромни количества оръжие и военна техника, обучават персонал на ВСУ. Целта на страните от т. нар. Солидарен Запад е очевидна (те не я крият, и даже я декларират) – максимално да проточат бойните действия в Украйна, за да се изтощи и отслаби Русия.

– Решението за провеждането на специалната военна операция е било неизбежно. Ние показахме голям брой факти, потвърждаващи, как Украйна се е подготвяла да изпълни ролята си на „анти-Русия“ – плацдарм за създаване и реализиране на заплахи срещу руската безопасност.

– Бих искал да ви уверя, че няма да го допуснем.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. СЛАВА СЕРГЕЙ ЛАВРОВ НАЙ ВЕЛИКИЯ ДИПЛОМАТ НОМЕР 1 НА СВЕТА ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ БРАТ ОБИЧАМЕ ТЕ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *