Къдринка Къдринова: Действията на Запада спрямо Венецуела са Незаконни и Абсурдни! САЩ Рушат структурата на международното право (С ВИДЕО)

Ситуацията с Венецуела е сериозна. С агресивните си и незаконни действия в тази латиноамериканска държава САЩ разрушават самата структура на международното право. Това каза в предаването „Лице в лице” по bTV журналистката Къдринка Къдринова, специалист по Латинска Америка. „Изправени сме пред един прецедент – чужди държави да решават какво да се случва в една напълно суверенна държава-членка на ООН”, отбеляза Къдринова.

По думите й това противоречи и на устава на ООН. Именно поради това ООН не се намесва в тази ситуация, а изчаква конфликтът да се разреши чрез диалог. Всъщност ООН признава Мадуро като представител на официалната власт. Такава е позицията на 87 % от държавите членки на ООН, каза Къдринова.

Тя допълни, че светът в рамките на това международно право няма функцията да признава или да не признава изборите в една суверенна държава.

„Може да подпомага диалога, за да се разберат силите в тази държава, които не ги признават, да се потърси конституционен ред, така че да се излезе от политическата криза. Това е изходът и това предлагат Мексико и Уругвай – под егидата на ООН те стартират конференция в Монтевидео, на която ще се търси мирния изход от кризата”, посочи Къдринова.

Тя допълни, че САЩ стоят безапелационно зад гърба на самообявилия се за президент Хуан Гуайдо и единствената причина за това е петрола. Пълна лъжа е, че част от армията е минала на страната на Гуайдо. Нищо подобно, всички генерали декларирапа вярност към легитимната власт във Венецуела и олицетворявания от нея президент Николас Мадуро.

Днешните икономически проблеми на Венецуела се дължат на Западното ембарго и поредицата от американски санкции. Тези нещане позволяват на страната да се развива. В света почти няма държава, чиято икономика би издържала подобна блокада. Но нека ви припомня, че преди правителството на Уго Чавес, което се конфронтира с американците, Венецуела беше много по-бедна страна. А да не забравяме, че САЩ, освен икономическото ембарго, прилагат и други мръсни похвати: „На 30 януари т.г. САЩ блокира сметките на държавната венецуелска петролна компания. А парите в тези сметки, наброяващи 7 млрд. долара, вместо на правителството на Венецуела, американците приведоха по личната сметка на самозванеца-президент и опозиционен водач Хуан Гуайдо. Решението е на висши функционери на САЩ в лицето на вицепрезидента Майк Пенс, държавния секретар Майк Помпейо и съветника по националната сигурност Джон Болтън”, каза още журналистът.

Но това не е всичко:

Златния резерв на Венецуела е блокиран в британска банка и правителството не може да си го вземе. Решението е на международна финансова институция, доминирана от САЩ, а официалното обяснение е- пак заради санкциите.

Въпреки тежките санкции на Запада, болшинството от населението на Венецуела стои зад легитимния си президент – социалист Николас Мадуро

1.3 млрд. пари на венецуелската държава, предназначени за закупуване на медикаменти и храни, са блокирани в брюкселската финансова институция Еуър Клийър. Това пък е в резултат от санкциите на ЕС, който под натиска на САЩ също се присъедини към тези санкции, разказва Къдринка Къдринова.

По думите и това също е прецедент за международното право. Напълно незаконно действие. „Много държави държат свои активи в различни банки по света. И представете си, в един момент някаква свръхсила, в случая САЩ, решава, че някое правителство, макар и легитимно, избрано от народа, не й харесва… и блокира активите на тази държава. Сподобни незаконни мерки САЩ могат да свалят всяко правителство”, коментира тя.

Така че не можем да обвиняваме ръководството на Венецуела, което е под такава жестока западна преса, че не създава прекрасни условия за живот на населението. Мадуро и социалистическото му правителство правят и невъзможното, за да развиват икономиката на страната. Но понасят от Запада удар след удар. Въпреки това те имат своите значителни успехи. Постигнаха 100 % грамотност сред населението, построиха и обзаведоха 2 млн. жилища за бедни и пр. А и в момента венецуелците живеят много по-добре сравнено с времето преди 2000-та година, когато бяха нещо като полуколония на САЩ, завърши журналистката. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Цялото интервю с Къдринка Къдринкова за ситуацията във Венецуела можете да видите ТУК!

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. САЩ рушат всичко, до което се докопат, мръсни кравари!

  2. САЩ ЕС НАТО СА СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ НАЛАГАЩИ НАСИЛСТВЕННО РОБСТВО БЕДНОСТ ГЕНОЦИД И РАЗРУХА ПО СВЕТА СЛАВА МАДУРО СЛАВА РУМЕН РАДЕВ СЛАВА ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ГОРДЕЕМ СЕ СЪС ВЕЛИКИЯ НАШ БРАТ СВЕТОВЕН МИРОТВОРЕЦ ВЛАДИМИР ПУТИН

  3. СЛАВА МАДУРО РУМЕН РАДЕВ ВЛАДИМИР ПУТИН ГОРДЕЕМ СЕ СЪС ВАС ИМАТЕ ОБИЧТА И ПОДКРЕПАТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *