Краят на Американската империя и финалът на България!

Всички правителства на прехода, с изключение на ръководеното от Жан Виденов, доста се постараха да ни вкарат в американска орбита, но това на хунтата ГЕРБ би всички рекорди, като директно си ни продаде за американска колония.

Стартовият изстрел по разпарчатосването и продажбата на родината ни беше даден от Андрей Луканов, който повика тук „пиратите“ Ран и Ът и така на практика прие Вашингтонския консенсус.

Терминът е предложен през 1989 г. от Джон Уилямсън, за да опише „стандартния“ пакет от реформи, предложен и рекламиран за „обременени от криза развиващи се страни“ от Международния валутен фонд, от Световната банка, от Министерство на финансите на САЩ и от Федералния резерв.

30 години след това вече е безпощадно ясно докъде ни докараха Ран и Ът. 3 млн. българи напуснаха страната. Това бяха най-предприемчивите и работливи момчета и момичета. Те можеха да създадат рожбите си тук, но не го направиха. Така тежък удар понесе и генофондът. Децата ни си отидоха просто защото нямаше какво да работят тук. Най-добрите ни промишлени предприятия бяха продадени на безценица на чужди западни предприемачи, а останалите бяха нарязани на скрап, за да не конкурират същите тези западни предприемачи. И така, България беше безмилостно деиндустриализирана.

Селското ни стопанство днес също бере душа без хора. Затова сега тук виреят само зърно и рапица. Краставиците, доматите, картофите и фасула си ги купуваме от чужбина. Основната част от икономиката ни вече се състои от различни услуги. Златото, цветните метали, електричеството, банките, летищата – всичко премина в чуждестранни ръце. Каквото остана, го изнасяме. Горите се изсичат, язовирите са пресушават. Живеем на кредит. Външният дълг на България гони 38 млрд. евро.

И сякаш не стига всичко това, ами с манталитета си на лакей Бойко Борисов, козирувайки послушно, окончателно закотви България сред колониите на Съединените щати. С инстинкта си на политически чакал, той успя да усети нещо, което в последно време му спасява живота не само политически, а и във физическия смисъл на думата. Изтеклите снимки на нощното му шкафче, претъпкано с евра и кюлчета злато и циничните записи с неговия глас, изричащ груби закани и просташки изстъпления, взривиха масовите протести от лятото. Те направиха почти невъзможни усилията неговия патрон Ангела Меркел и на ЕНП да крепят властта му. Защото и записите, и снимките с кюлчетата бяха заснети и пуснати от хора, които се явяват шефове и на Ангела, и на ЕНП. Да, снимките и записите бяха дело на ЦРУ. А с пускането им в публичното пространство и с последвалото организиране на лятна цветна революция в България, САЩ целяха да откъснат Борисов и България от Европейския съюз, за да ги подчинят напълно и тикнат в новия европейски проект под още по-плътен американски диктат „Три морета“. Каква е целта на „Три морета“ е повече от ясно – война с Русия и откъсване на Стара Европа от руските енергийни ресурси и от китайските инвестиции, които се бяха запътили по новият им път на коприната „Един пояс, един път“.

Борисов разчете правилно знаците на американското посолство със снимките, записите и протестите… и усърдно ни завъртя в американска геостратегическа орбита. Затова под димната завеса на празни думи и на демагогски лозунги за „атлантическа солидарност“ и „европейски ценности“ – каквото и да значи всичко това – ще продължаваме да си купуваме скъпо и прескъпо чертежи на самолетите на американците F-16, ще им даваме правото без конкуренция да строят нови блокове в АЕЦ „Козлодуй“ и 5G-мрежата (много по-нескопосана от китайската) още 2500 щатски военни и две техни ядрени бунища ще бъдат разположени тук… като за награда няма да получим нищо. Хем не сме заслужили облекчения във визовия режим, хем ще ни спрат „Балкански поток“ и Втора атомна „Белене“.

Твърде късно разбрахме, че старият и новият ни „Голям брат“ се различават по нещо много съществено. Съветският съюз беше хоризонтално развиваща се империя, за разлика от Американската, която растеше по вертикала.

За СССР беше важно да увеличават териториите, които контролират. Затова каквото и да говорят днес бивши техни питомци, добрали се до хранилката на Сорос и Американския конгрес, в Съветската империя „колониите“ си живееха по-добре от метрополията. Комунистическата идеология на Москва не й позволяваше да експлоатира завладените територии, а напротив – караше я да налива от своите средства в тях, за да ги развива.

Американската империя, наречена по аналогия с Римската – Pax Americana, обаче се развива по вертикала. За нея също е важно да контролира колониите си, но не териториално, а политически, финансово и военно. Тя е установила, че е по-евтино да делегира властта си на местните „племенни вождове“ и компрадорски местни елити. С тяхна помощ САЩ спокойно изсмуква от завладените територии всичко, което си поиска. Но затова пък е толкова важно местните колониални лидери и елити да са силно зависими от нея. Това обяснява защо Съединените щати продължават да крепят тежко корумпиран и окончателно компрометиран политик като Бойко Борисов. А когато не слуша – му вадят по някой компромат и го сплашват с лека цветна революцийка.

Само дето този път май са си направили сметката без кръчмаря. Преди 30 години планетата безусловно и крайно наивно приемаше Америка за лидер на Демократичния свят и за стожер на свободното човечество. През последните 30 години обаче паднаха много маски и изпод демократичния макиаж на САЩ се озъби грозното разкривено от злоба и алчност зловещо лице на американския империализъм. Заради убийството на над 1.5 цивилни души по планетата, заради срутването и разграбването на цели държави, но и заради подкрепата на САЩ за корумпирани режими, тя самата може все още да е могъща икономически, финансово и военно, но вече е напълно пропаднала морално. Една брадата шега гласи, че всички империи, които са се докосвали до нас, безславно са се разпадали. Така че вече е сигурно – след Византийската, Османската, Третия райх и Съветския съюз – и Pax Americana е потеглила към дъното. Финалът й ще е зрелищен и много скоро. Предсказа го и норвежкият професор Йохан Галтунг, който през 2004 г. обяви, че краят на Американската империя ще настъпи през 2024 г. Предсказанието му нямаше да е толкова важно, ако същият през 1981 г. не прогнозира и годината на краха на Съветския съюз, и терористичната атака срещу кулите-близнаци в Ню Йорк през 2001 г. В западния свят геополитическия анализатор проф. Галтунг е светило. „Деградацията на Американската империя ще започне през 2020 г. и до 2024 г. страната напълно ще загуби статута си на суперсила“, написа Галтунг през 2004 г. и по всичко личи, че това е поредното негово предсказание, което предстои да се сбъдне. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ А Т А К А САМО БЮЛЕТИНА НОМЕР 4 ЩЕ ДОНЕСЕ СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯСЪБУДИ СЕ НАРОДЕ ДА СИ ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ И БРАТСКА РУСИЯ

  2. М..да…
    Ако предишните империи са създадени чрез използване на силата, то… тази изкуствено създадена държава, се припознава за империя, благодарение на зелените хартийки! Книжен плъх!

  3. А Народа къде е !!!!???? Ние сме калпави.Досега ако бяхме Народ да бяхме ги разстреляли , такива тумори като борисов. Също като луканов , и въобще както се наказва предателството към род и родина , единствено със смърт.Изчистане на такива ракови образования.Друг начин няма.

  4. Общо взето правилна статия.
    Като колониална територия на ФАЩ,не можем нищо да кажем.
    Не може управниците да кажат. Ние можем.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *