Красимир Дачев: Сами направихме така, че да купуваме сега Газ на 10 пъти по-висока цена (С ВИДЕО)

По геополитически причини чужди и наши политици започнаха грубо да се месят в икономиката, което е на път да я разруши. Това заяви в ефира на Нова телевизия Красимир Дачев, зам.-председател на Българската търговско-промишлена камара и собственик на най-големия завод за производство на целулоза в България.

По думите му проблема с газа е от години и през цялото време винаги е бил лесно разрешим – дългосрочен договор с „Газпром“. Но заради нерешителността на нашите политици и нежеланието им да се противопоставят на западните ни партньори, този проблем така и не намира своето разрешение.

Според бизнесмена е много трудно и скъпо за едно предприятие да смени технологията си на производство. „Преди 20 години властта ни натисна да спрем да използваме въглища в производството. Европейците настоявали да ги ограничим, защото било вредно за околната среда. Инвестирахме в технологии, които използват течно гориво – мазут. След няколко години идват от Министерство на екологията и казват, че ще те глобят, защото използваш мазут. Ти отново инвестираш в машини и технологии, които използват газ – възможно най-чистия енергоносител. 10 години инвестираш, правиш инфраструктура в предприятието си, правиш газопровод. И в един момент по някакви геополитически причини държавата прави така, че ти вече не можеш да използваш газ. На политиците им е лесно”, каза още Красимир Дачев.

Според него газ ще има, но страните от ЕС сами сме направили така, че днес да го купуваме на 10 пъти по-висока цена от миналата година. По думите на бизнесмена през последните години българската икономика не само че вече не може да изнася навън, но беше изтикана и от собствения си вътрешен пазар от чужди компании. А при сегашните условия на всеки предприемач ще му струва много средства и усилия, за да оцелее.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Дачев, заведи дело срещу двамата харвардци, не срещу държавата, а срещу тях лично. Неко и те да се бръкнат по-дълбоко. Те имат достатъчно пари и могат да купят цялата ти фабрика заедно с карантиите.

  2. Г-н Дачев, айде да не обвиняваме отново народа и да се крием зад него, пошло и подло е в ситуацията!?! Не народа отказа договорът с Руската страна!?!В случая си има конкретни виновници с лични имена, които за всеобщо изумление, никой не се опитва да докосне с пръст, дори се пазят най зорко с народна пара, за да си прибират милионерката най-спокойно!?! Г-н Дачев, кой и кога ще спре това демократично безумие! Кой и кога????

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *