Зловещо! Фирма продава бижута, портмонета и бележници от… Човешка Кожа!

кожаБританската компания Human Leather  търгува на пазара със  скъпи изделия, изработени от  човешка кожа!

Тази новина разтърси обществеността, въпреки че фирмата предлага уникатите си от осем години, при това съвсем легално.  Разбира се, тя не грее на рекламни билбордове и шефовете й не дават интервюта по телевизиите, но въпреки това се развива.

Търговията се извършва изцяло по интернет чрез специализиран сайт, който се посещава от избрана и богата клиентела. В сайта пише, че е единствен по рода си в света и неговите произведения са уникати. Там се обяснява също, че изделията са напълно легални и се произвеждат от кожата на донори, които приживе са завещали телата си на компанията и са получили сериозна сума пари. Дали е вярно или не, никой не знае. Как се получава материала за изделията също не е много ясно.

Но в същото време мераклии да си купят продукти от човешка кожа има и то много. Дори някои чакат реда си с години, за да се сдобият с някой мечтан аксесоар.

До 2011 г. фирмата действително е работела с ограничен капацитет, но след това внезапно дейността й се разраства. Предлагат се гривни, портмонета, кожени герданчета, колиета, за които се твърди, че са амулети и имат магическа сила. Те струват страшно много пари, но и клиентите не са бедни хора на социални помощи.

Изделията пък се правели ръчно от майстори, чиито имена и адреси не се споменават. Даже фирмата няма адрес или офис, само имейл за връзка.

Странното в случая е, че след започването на „нежните“ революции в Либия, Алжир и войната в Сирия все повече и повече продукти започнали да заливат пазара и вече не се чакало на опашка за малък бележник от 9 000 евро или за колие от 20 хиляди евро.

Дали пък „материалът“ за изработването им не е арабски, а убитите да не са и подозирали, че кожата им ще краси кабинета на някой странен колекционер, питат се руски журналисти.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *