Зловещо! Откриха камион със 71 мъртви мигранти, шофьорът е българин

мигранти камионЗловеща находка стресна цяла Европа. На магистрала в Австрия бе намерен изоставен камион, пълен с тела на починали мигранти.

 Трима българи са били задържани по подозрения, че те са  прекарвали нелегално сирийците в Европа. По първоначални данни те им взели пари да ги закарат в Брюксел и ги наблъскли като животни в хладилен камион. Явно или от студ, или от липса на достъп на въздух, всички пътници са се задушили и са починали. Аутопсия тепърва ще изяснява причината за смъртта им.

Когато шофьорите разбрали, че „стоката“ им е мъртва, изоставили ТИР-а на отбивка на магистралата и избягали.  Българите са били задържани в Унгария, а камионът също е с унгарска регистрация. Полицията издирва доказателства кой е поставил хората в тези ужасни условия и не им е помогнал. Най-вероятно те са чукали по хладините стени и се крещели за помощ, а после са починали един след друг. Камионът  беше открит вчера от полицейски патрул, изоставен  на магистрала в Източна Австрия,  до границите с Унгария и Словакия. Сред жертвите има 8 жени и 4 деца, едното от които бебе.

Явно шофьорът е установил, че нелегалните му пътници са мъртви. Полицаите се натъкнали н страшна гледка,  задната врата на камиона била отворена, а от нея се е стичала ужасно миризлива течност от разлагащите се вътре незнайно от колко време тела. Не е ясно и от коя държава са натоварени пътниците и колко време са прекарали затворени в ТИР-а.

Засега е установено, че единият от шофьорите е българин от ливански произход и имал канал за извозване на бежанци.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *