Захарова пита Лондон: Изпратила ли е Лиз Тръс съобщение до Блинкен за „Северен поток“ веднага след взривовете?

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова очаква отговора на Лондон относно информацията в медиите, че бившият британски премиер Лиз Тръс е изпратила съобщение „свършено е“ („it’s done“) до държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен минути след саботажа на „Северен поток“.

„Честно казано, не ме интересува кой и как е получил тази информация. Интересува ме отговорът на Лондон на следния въпрос: „Британският премиер Лиз Тръс изпрати ли съобщение до държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен веднага след взривяването на „Северен поток“ с думите „it’s done“?“, написа вчера Захарова в своя канал в Telegram, съобщава ТАСС.

Припомняме, че миналата седмица неизвестни хакери удариха телефона на бившата вече британска минитър-председателка и от тогава пускат на порции в публичното пространство неговото съдържание – предимно кореспонденции на Тръс с нейни колеги.

Мария Захарова подчерта, че милиони хора по света очакват официален отговор на въпроса кой взриви газопроводите „Северен поток“ и имат право да знаят какво се е случило със световната енергийна сигурност и каква е ролята на англосаксонците в терористичната атака.

Руският президент Владимир Путин обяви вчера, че компанията „Газпром“, на която най-сетне Брюксел разреши да инспектира местата на експлозиите по „Северен поток“, е анализирала щетите по газопроводите. Той съобщи, че резултатите от огледа на място доказват, че инцидентът с газопроводите е явна терористична атака, добавя ТАСС.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Т. нар. европейски лидери са назначавани с конкурс : колкото по-тъп, толкова по-послушен. По този показател бившата продавачка – блондинка и доскорошен британски премиер Лиз Тръс е една от водещите в класацията.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *