Започна се! Германските Рокери тръгнаха на Лов за Мигранти

кьолн сълзотворен газ
Полицията разпръсна със сълзотворен газ демонстрацията в Кьолн

След като на германците им бе попречено да протестират мирно по улиците в Кьолн и полицията разпръсна протеста им със сълзотворен газ, те решиха да се опрат на Корана в препоръката му „Око за око, зъб за зъб“.

Млади хора започнаха да се организират и на групи да нападат бежанци. Акциите били проведени в неделя в Кьолн, пише Deutsche Welle. Полицията обяви, че неизвестна засега група от около двадесет души са нападнали шестима пакистанци и са ги ступали. Двама от бежанците  били откарани в болница с охлузвания и хематоми. На друго място в града петима пък нападнали сириец, който е леко ранен. Мигрантите твърдят, че мъжете били с качулки и предупреждавали, че който докосне германска жена и се гаври с нея, ще бъде пребит.

Канцлерът Ангела Меркел внезапно отмени посещението си на Световния икономически форум в Давос и си остана в Германия заради  нарастващото напрежение в Кьолн. От полицията е прихваната и кореспонденция във Фейсбук, където група рокери и футболни фенове, както и други  здравеняци  се уговорили да ходят на  „лов за хора“ в центъра на града.

Дали има връзка между нападенията и уговорките и дуенето на мускули в социалната мрежа, все още не е ясно. Все пак за разлика от нападателите на Нова година, германските ултраси са разкрити и са привикани да дадат обяснения в полицията.

Властите в града са изключително притеснени, че напрежението може да ескалира. Полицейското присъствие по улиците е засилено, а в социалните мрежи продължават да негодуват срещу зверското поведение на бежанците на Нова година, жертвите продължават пък да дават интервюта и да описват на какво са били подложени.

https://youtu.be/04dKr5G8qfM

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *