ЕС Затваря малките Новинарски Сайтове – Пропагандирали Русофилия и Национализъм! Виж Тук:

Ангела Меркел заяви, че свободните избори и цялата политическа система в Германия могат да бъдат сериозно компрометирани от „фалшивите новини“. И обеща същински погром срещу социалните мрежи и „фалшивите сайтове“, които бълвали „фалшиви новини“.

По-надолу в статията ще разясним какво влага немската канцлерка в понятията „фалшиви медии“ и „фалшиви новини“. Но всичко по реда си.

Като за начало ние от Skandalno.net ще попитаме: Не е ли редно първо властите в Германия да разследват конюнктурния медиен мастодонт „Дойче веле„? Защото ако в ЕС ще се въвежда цензура, то първата медия, която трябва да понесе ударите е угодната на властта и неолиберална „Дойче веле“.

Какво всъщност са т.нар. „фалшиви електронни медии“? Ни повече, ни по-малко, това са тези сайтове, които не са угодни на управляващото статукво- сайтове с антиглобалистки, анти-неолиберални, националистически и социалистически възгледи. Именно техните новини Фрау Меркел обявява за фалшиви.

Терминът „фалшиви новини“ бе изфабрикуван от близките до Хилари Клинтън масмедии в САЩ по време на президентските избори. Целта? Ястребите на войната зад нея се опитаха да наложат тоталитарен държавно-корпоративен контрол над пресата, телевизията и… непослушните и трудни за овладяване малки електронни информационни агенции.

Ползвайки термина „фалшиви новини“ като знаме, неолибералната политическа шайка, зад чийто гръб се спотайва глобалната олигархия, наложи тотална преса върху малките независими медии в САЩ. Този лов на вещици продължава и към момента и ако не бъде спрян, то демокрацията със сигурност ще се провали! Защото репресията срещу медиите е брутален удар по основните демократични принципи.

Германската „Дойче веле“ е част от огромна информационно-пропагандна мрежа, чрез която правителствата (не само това на Германия), корпорациите и елитите контролират и обработват общественото мнение, като промиват мозъци.

Нека да видим обаче какво още каза г-жа Меркел пред Бундестага:

„Докато ние натискахме света в посока той да се глобализира, в същият този свят нещо се промени. И ние проспахме тези промени. Дебатът за глобализацията бе преместен в различна, неочаквана от нас, нова медийна среда. (разбирай- интернет- б.р.). И днес общественото мнение не се оформя по същия начин, по който това ставаше преди 25 години. Днес имаме фалшиви сайтове, ботове и тролове – все неща, които се регенерират и така подсилват общественото мнение с определени алгоритми. Трябва да се научим да се борим с това.“, завърши Меркел.

Да, наистина, много неща в света са се променили. Докато псевдодемокрацията напредваше, Меркел и другите реликви от Студената война, а днес политически марионетки на Вашингтон, изостанаха назад с разбирането на процеса, при който истината достига до гражданите.

„Дойче веле“ и другите медийни информационни гиганти на статуквото (това важи в пълна сила и за родни гиганти като бТВ, Нова тв., онлайн изданията на грантаджиите и др.), подцениха значението на модерните комуникационни и информационни средства като фейсбук и малките независими сайтове, за които Меркел споменава в речта си. Благодарение на последните, се стигна до момен, в който истината да не може да бъде заглушена или скрита от обществото. И това е голямата драма на днешното неолиберално статукво. Защото в днешно време политическият дебат не може да бъде доминиран от елитите, които се опитват да формират общественото съзнание.

А приказките на канцлерката, че многохилядни армии от интернет тролове атакуват демокрацията, са само
доказателство, че елита на ЕС няма връзка с реалността. Сериозно ли е например да се говори, че
Русия едва ли не контролира медийното пространство и манипулира ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ европейци?

ЕС и САЩ харчат десетки и дори стотици милиарди евро, за да премахнат всеки възможен риск за сигурността си. Как тогава можем да допуснем дори теоретично, че някакви си хакери и интернет тролове могат да победят западните системи за сигурност, да излъжат стотици милиони граждани и дори да предрешат изборите в САЩ?!

Напротив, точно тези, които имат властта в Европа и САЩ, могат да манипулират. И го правят с армии от стотици хиляди тролове, мрежи от НПО и десетки хиляди платени общественици, социолози, културни дейци и прочие. Правят го в целия ЕС, САЩ и в още поне 50 държави, зависими от Запада. Който плаща, той поръчва музиката.

Дори глухите и слепите разбраха, че „добрите“ медии в Европа и САЩ, всъщност бълват пропаганда.

Ще ви приведем и един пример: С една празнословна госпожица, която работи за „Дойче веле“. Фиона Кларк живее в Москва и е кореспондент на „Дойче веле“ и „Киев пост“. Тези медии, както и още дузина свързани с тях, не спират да препечатват анти-руските статии на г-ца Кларк. Бихме могли да разкажем повече за миналото на въпросната журналистка, но засега на нашите читатели им е достатъчно да знаят, че тя е еквивалента на това, което Меркел би определила като „образцов журналист“.

Всеки, който има желание, може да потърси в интернет статии от Фиона Кларк. Търсачката ще ви изкара близо 400 нейни материала, всеки един, от които е с крайно русофобска, тенденциозна и откровена неолиберална насоченост. Привеждаме ви пример с няколко нейни заглавия:

„Руската любов за проклети лъжи и статистики“, „Руската реторика разпространява страх у дома и в чужбина“, „Борис ще смачка руската мечка“, „Как руският елит прекарва летните си дни кучешки“, „Русия внася разцепление сред страните от ЕС“. Има стотици подобни жълто-кафяви заглавия, които са излезнали изпод перото на Кларк.

„Дойче веле“ ги публикува, „Киев пост“ ги препечатва, а оттам още 20-тина западни централни медии ги цитират.

За да не останат по-назад, а и за да оправдаят грантовете си от „Америка за България“, родните ни псевдожурналисти (Александър Йорданов, Михаил Неделчев, Иво Инджев и др.) превеждат, цитират и дори приписват на себе си, статиите на Фиона Кларк.

Да се върнем обаче отново на Меркел и речта й. Ако слушаме думите на канцлера, излиза, че хора като Фиона Кларк са образцов пример за сериозна и обективна журналистика, докато всяка малка и независима медия е враг на демокрацията. Значи „добър“ журналист е този, който възхвалява управляващото статукво и тоталитарната му неолиберална идеология, а „лоши“ са тези, които изразяват несъгласие с все по-нелепите решения на Брюксел. По-страшното е, че Меркел изисква Европа „да се бори“ с тези медии. Един вид- трябва всички „вещици“, които не са съгласни с добрите инквизитори от Брюксел и Берлин, да бъдат изловени.

Впрочем, дори журналисти от т.нар. „сериозни“ медии не са защитени от тоталитарната цензура, връхлетяла Европа:

През август 2016-та, дори властоугодната „Дойче веле“ бе обвинена в про-руски пристрастия от украинската организация „Харковска група за защита на човешките права“. В една нелогична поредица от събития, московското издание на Дойче веле бе набедено за русофилско, от неправителствената организация, която съвсем между другото се финансира от Сорос. Кореспондента на немската медия, Юри Решето, беше обвинен, че е „слуга на Путин“ и „русофил“. Вследствие на което „съвсем демократично“, кариерата на набедения журналист залезе за буквално няколко дни. Ето колко струва свободата на словото за защитниците на демокрацията!

Достойни последователи на доктор Гьобелс! Демократ си ако пишеш, каквото им е угодно, иначе си „фашист“, „комунист“,“русофил“ и „агент на Путин“.

Фиона Кларк обаче и към ден днешен продължава със субективните си и манипулативни статии. В последната си анти-руска статия, тя цитира сайта „PropOrNot“, който неотдавна бе заклеймен от редица американски журналисти като „потаен и сенчест проект“. Крадецът вика дръжте крадеца….

В заключение ще кажем, че това, което Брюксел и Берлин правят, а скоро възнамеряват и да узаконят чрез преправяне на законите си, е изключително опасно. Чрез законодателни мерки те се опитват да забранят няколко англоезични руски издания, както и всички европейски сайтове и медии, които не следват сляпо „партийната линия“.

Нещо повече: Наскоро Европейската Комисия обиди всички православни християни, които са жители
на ЕС, когато изтъкна, че православната църква е руски инструмент за пропаганда, който само вреди.
Всичко това няма да доведе до задълбочаване на европейската интеграция, а само ще отврати гражданите от Европейския Съюз.

Защото, ако малките интернет медии, които изразяват различни мнения и гледни точки от тези на статуквото, са „пропаганда“ и продукт на „хиляди тролове и ботове“, то какво да кажем за гигантски манипулативни машини като „Дойче веле“?

Какво да кажем и за редица български сайтове, телевизии и вестници, които най-официално получават пари от „Америка за България“, „Отворено общество“ и още десетки НПО-та?

Вече официално се счита за пропаганда ако кажеш, че САЩ са отговорни за мигрантската криза, защото разбуниха кошера с оси, наречен „Близък изток“. И изобщо не е пропаганда, когато масмедиите и разни финансирани от властите проекти като „Дойче веле“ твърдят, че лично Путин е назначил Доналд Тръмп за президент на САЩ.

Не са пропаганда твърденията на соросоидните медии, че Тръмп бил едва ли не човекоядец. Не е манипулация, когато те твърдят, че новоизбраният президент на България Румен Радев искал да изкара страната от ЕС, а може би и да прати целокупният български народ на каторга в Сибир?

Едно е сигурно: Не сме се отървали! Голямата тирания тепърва предстои!

Както и Великата Борба срещу нея! Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. http://skandalno.net,иначе хубави материали, стават безмислени без датировка и авторство! Повярвайте, много по-четени ще сте, ако си направите труда да ревизирате медийното си присъствие в споменатите по-горе параметри. :)

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *