Ексклузивно! Атентат в Турция, камикадзе се взриви в Истанбул, има жертви, пламна и хотел

Турция камикадзеЕксплозия разтърси  центъра на Истанбул тази сутрин.

До трамвайна спирка на площад „Султан Ахмет“ се е взривило камикадзе, опасано с експлозиви, предаде  турският тв канал NTV.  На място от  експлозията са загинали двама души – терористът и невинен минувач, но по-късно стана ясно, че броят им е 12.

Очевидци съобщават, че има и много ранени. В района цари паника. Линейки извозват пострадалите до близките болници, движението е отцепено. Случайно или не, терористът-самоубиец се е взривил до група немски туристи, които отивали да разгледат Синята джамия. Девет от жертвите са германци.  Синята джамия се намира близо до  църквата „Света София“  и двете атракции се намират близо  до площада, където е станал атентатът.  Мястото е в най-старата част на  града и е включено във всички туристически маршрути. Освен това е и много оживено заради мераклиите да го разгледат и множеството магазинчета и кафенета наоколо.

Експлозията е станала в 10,20 часа, когато всички туристи вече били закусили и се разхождали по улиците.

На  място в момента работят екипи на отдела  за борба с тероризма и сапьори.

Все още не е ясна целта на атентатора, искал е да се взриви в тълпа, имал е някаква кауза, кой го е изпратил и дали не се е взривил по грешка, а целта да е била друга. Журналисти обсаждат мястото на атентата, Турция все още не е излязла с официална позиция.

Междувременно избухна пожар в хотел в  крайния квартал Малтепе в азиатската част на Истанбул. В момента се извършва спешна евакуация на туристите . Засега не е известна причината за пожара, освен че се е запалил висок етаж  на сградата. Паниката в града е осезаема, в хотела все още има хора, пожарни се опитват да изгасят пламъците .

https://youtu.be/cRppJkkwfpY

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *