Европа се готви за Война – Златото Свършва!

Европа се готви за война! Да оставим геополитическия анализ настрана. Знаете ли кой е най-сигурният белег, че страните се готвят за голяма война: Започват да купуват злато като изоглавени и в огромни количества. Така е било винаги в историята на войните: Трезорите на националните банки започват масирано изкупавяне на злато. И в момента е така.

През 2019 г. Полша започна агресивно да увеличава златния си резерв. През първата половина на 2019 г. полската централна банка добави 100 тона злато, удвоявайки резервите си от ценния метал, които сега са 9% от всичките й резерви. А най-близката им цел е златото да стигне 20 % от националния им резерв.

„Златото е много консервативна инвестиция, но и най-сигурната от всички. То снижава риска от фалит и е котва за доверието към страната и нейната икономика във времена на напрежение и кризи, породени от войни“.

В момента злато купуват като невидели и останалите страни в Европа. През 2019 г. централната банка на Унгария съобщи, че възнамерява да увеличи своите златни резерви 10 пъти.

Подобна програма реализират и Румъния (от 2017 г. насам), а отскоро и Сърбия.

Германия наскоро успя да върне половината от златните си активи във физическо злато, които от Втората световна война насам се намираха в победителите САЩ, Англия и Франция.

Да подчертаем: Става дума за физическото злато, а не за така нареченото книжно злато.

А къде е златния резерв на България?

Питахме преди години, когато златният резерв на БНБ (около 10 тона) беше „депозиран“ в чуждестранни банки извън България срещу скандално минимална лихва (по-ниска от 0,5%), „изнесени по времето на Светослав Гаврийски и М. Заимов“.

Когато се депозира злато или друг актив, банката, в която е депонирано, би следвало да ни го върне при поискване, както стана със златните резерви на Германия, Франция, Полша, Сърбия и др.

БНБ трябва незабавно да върне българския златен резерв в България, след което трябва да отговори на следните въпроси:

1. Разполага ли БНБ със списък с номерата на кюлчетата, които е депозирала и в коя държава ги е депозирала? Защото ние не знаем.

2. Налични ли са кюлчетата в банката, където са депозирани?

3. Кога за последно БНБ е правила проверка дали кюлчетата са налични?

4. Защо още не са върнати и кой е отговорен за това?

Ако дори един от отговорите на горните въпроси е „не“, най-вероятно българското злато не е налично, а е ограбено. Въпреки че това злато принадлежи на всички българи и трябва да работи за тях, а не например за кралицата на Англия. На прага на война сме и златото ни трябва да си е при нас – в България.Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ПИТАЙТЕ БОЙКО ТОЙ НАЙ ДОБРЕ ЗНАЕ ПОБЪРЗАЙТЕ ДОКАТО Е ОЩЕ ЖИВ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *