Евроатлантически Мърши Пищят и Натискат България за Война с Русия

В предаването „Неделя 150“ на БНР Христо Иванов коментира упрека от президента Румен Радев към „Демократична България“, че „бърза да тласне страната ни във войната с Русия, дори още преди да е свикан парламентът“: „От началото на войната, която Путин води в Украйна, Радев и неговото обкръжение през цялото време се опитват да я подценят като фактор. … Тази война е и срещу нас, българите. Ние не можем да застанем в неутрална позиция. Заставайки в неутрална позиция, към което тласка Радев, ние се излагаме в много по-голяма степен на рисковете от тази война“. Според него България има интерес от консолидирана позиция на Източна Европа, ЕС и НАТО, която с голяма твърдост да участва в принуждаването на Путин към мир: „Не може цяла Европа да разбира колко е важно това нещо, само Румен Радев да е на другото мнение и да е най-умният“.

Асен Василев в интервю по БНР днес:

„Президентът Радев с това, че не подкрепи Украйна за бързото й приемане в НАТО, надскочи правомощията си. Тази негова позиция е изключително грешна и вредна за България“, заяви Асен Василев и категорично посочи, че ПП ще подкрепи предложение за даване на оръжие за Украйна.

В интервюто Василев каза още: „Виждаме, че войната в Украйна ескалира, инфлацията в еврозоната ескалира, има сериозно разместване в пазарите, еврото спадна спрямо долара. Към кризите, които имахме до момента, се очертават поне още 2-3, които ще се насложат тази зима една върху друга. Ще трябва да има работещ парламент, за да може да се реагира адекватно на руската агресия в Украйна, която ни докара всичките тези проблеми“.

Стефан Янев, който мнозина вече сочат като следващият назначен ни от САЩ министър-председател в интервю отново от днес:

„България показа, че е солидарна с позицията на Украйна, която е жертвата в този конфликт, страна, обект на агресия от друга държава. България е солидарна с ЕС и наложените санкции и помага на Украйна, като приема нейни бежанци, предлага и други видове помощ. Въпросът дали България да предостави оръжие на Украйна има различни нюанси. Когато говорим за такава помощ, тя може да има две страни. В единия случай става въпрос за помощ на Украйна от българската отбранителна промишленост и тук е крайно време да стане ясно, че България може да помага директно на Украйна, като я снабдява с оръжие. Но ако поискат от нас да изпратим помощ от оръжейните запаси на българската армия – с това няма да се съглася. Това е специфичен въпрос и съм против предоставянето на такъв тип въоръжение, при условие че няма възможност за неговата замяна. Ако ни направят оферта да дадем оръжия на Украйна от нашия военен резерв, като САЩ се ангажират после да попълнят резерва ни с тяхно оръжие- тогава добре, бих подкрепил“, заяви пред БНР Стефан Янев.„.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. ТОВА СА НА РАДЕВ МЪРШИТЕ.РАДЕВ ИСКА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДРУГИ ДА ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТ,КАТО НИ ЛУК НИ ЛУК МИРИСАЛ.
    ТОЗИ ЧОВЕК ТРИМОРЕЦ НИ ГИ НАТРЕСЕ ЗА ДА УНИЩОЖАТ БГ.
    АКО НЯМА ПАРЛАМЕН ТО ТОГАВА ЩЕ ЛЪСТНЕ ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА НЕГО.
    ЗАТОВА ПОЖЕЛАВАМ НА КОЦЕ ДА НЕ ВЛИЗА В ПЛЕНАРНАТА ЗАЛА.

  2. САЩ нямат никакъв проблем да обещаят нещо на ниво някой сенатор, после Департамента да каже „не“ и вече сте дали оръжието и сме голи. Национален предател, който даде танкове гаубици самолети и зенитни системи на украина ще бъде съден и занулен. В този живот, не после.

  3. тези които гласуваха за тези политически курви да ходят с тях да воюват , а не само да пищят като недоебани мъстии . пращайте децата си и нещо което е ваше не наше , за това национално предателство трябва да има съд и затвор . просто не зная колко ли трябва да си нагъл да искаш от някой да си дава живота на децата поради това че си импотентен идиот

  4. ВЗРИВНИ САМОДЕЛНИ УСТРОЙСТВА ЗА КОЛИТЕ ДВОРЦИТЕ КЪЩИТЕ ИМ ЗА ГОСТИ ВИЛИТЕ И ФИРМИТЕ ИМ ДА ГЪРМЯТ ТЕ ИМАТ НАКРАДЕНИ НАРОДНИ ПАРИ В ЧУЖДИ БАНКИ И ЛУКСОЗНИ ИМОТИ НИЕ НАРОДА НЯМА ДА СЕ БИЕМ С БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *