Дянков се Изгаври с Борисов! Закривай Министерство на Икономиката! Нямаш Икономика, повярвай ми!

diankovЗащо  Бойко Борисов не затвори Министерство на икономиката? Парите могат да се използват  за нещо, което поне работи.

Това попита  бившият финансов министър Симеон Дянков по bTV в пряка връзка от Вашингтон.

По този начин той нанесе жесток удар на бившия си шеф, който наляво и надясно се хвали какъв икономически растеж е постигнала България и как смело се движи напред. Икономистът Дянков обаче само се разсмя на тези твърдения и предложи икономическото министерство просто да се закрие.

Той жестоко разкритикува и  здравната реформа на Петър Москов, наричайки я „екзотична“, за да си спести по-жестоките думи. Не може да има такава реформа, в която идеите са утопични, а парите – двойно повече. Не може и да се разбере как ще подобри здравеопазването Москов, като на практика спира достъпа на част от хората до елитни клиники, отказва да финансира други, а в същото време ще пръска луди пари за взимане на отпечатъци на болните и ще контролира една каца, която на практика е без дъно. Първо трябва да запуши дъното, категоричен е бившият министър. Той прогнозира и че Москов скоро ще си отиде под натиска на лекари и пациенти едновременно, а Борисов ще се направи отново на спасител на нацията.

Малко е късно за спасение, смята той. Теглят се много заеми от правителството, а те не са оправдани. Когато аз бях финансов министър, не позволих това да се случи. Ако теглиш заем, трябва да имаш точна сметка как ще го връщаш. А сега такава сметка няма.

Борисов иска да е добър към избирателите и тегли пари, които после друг трябва да плаща.

А публичният ни  дълг е удвоен за три години и в момента точно покрива дефицита. Но аз питам какъв е този дефицит, след като непрекъснато чета, че българската икономика се развива добре? Отговорът е ясен на всички. Просто популизъм, който излиза извън рамките на допустимото.

Убеден съм и че умело се прикриват  тесни криминално-икономически връзки между бизнесмени-олигарси и управляващите  в България , а в медиите не излиза информация за това.

Не излиза и нищо за офшорките на наши политици в „Панама гейт“. Сигурен съм, че има списък от такива имена, но явно има и голяма цензура, щом в нашите медии те не се появяват.

Но рано или късно ще излязат в чуждите медии и нашите няма как повече да мълчат, категоричен е Дянков.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/YNyK_TF0Lss

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Дянков го плюехме, но поне не позволи да тръгнем по пътя на Гърция

  2. Стагнацията започна точно при Дянков.Той се опита да научи магарето да яде камъни, после му метна кожата на дувара и се изниза.Сега блъснаха махалото в другата посока,но то отмерва само за избрани.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *