ДСБ обърна палачинката – върти дупе да остане във властта

реформаториТърси се оптималната формула, чрез  която ДСБ  ще  остане в управляващата коалиция и изощо няма да минава в опозиция.

Това издадоха участници в закритото инфарктно заседание на РБ, което бе свикано набърже и което трябва да оправи кашата, която хората на Иван Костов сътвориха. Сега сините са се затворили в заседателната зала, не допускат вътре нито един журналист и търсят начин хем да са някакъв фактор в управлението, хем…душата в рая.  

Говори се, че Меглена Кунева е получила строга нота от Бойко Борисов да направи всичко възможно да се разберат помежду си и да спрат да клатят правителството, тъй като вождът не искал повече да си разваля рахата преди Коледните празници.

Като остен в задните части прозвуча и изявлението на Местан, че предсрочните избори са неизбежни. А една такава крехка коалиция като Реформаторите е с напълно неясно бъдеще при едни евентуални нови избори.

Народът няма да им прости, че наричайки себе си реформатори, не направиха нито една реформа, а единствено преядоха с власт на всички нива и започнаха да лазят по нервите на народа с нея. Просветният министър едва не изхвърли Ботев и Вазов от учебниците, нещо, което нито една партия досега не посмя да направи.

А здравният министър сътвори куп глупости, в които така се оплете, че сега болните припадат пред болниците и няма пътеки, по които да влязат. Парите за лечение на деца в чужбина някак се изпариха, а вноските в болниците в ЕС  не са платени и там отказват да приемат българи.

Как ще въртят дупета сега и какво ще измислят, ще стане ясно след часове. Реформаторите отчаяно искат да останат в коалицията и във властта, но ще се наложи да вземат непопулярни мерки и решения. Или трябва да пречупят Радан Кънев и той да посипе голата си глава с пепелта от цигарите на Москов и да се върне в групата си, преставайки да си играе на опозиционер, или Иван Костов бързо трябва да избере някой по-послушен на негово място.

Костов обаче има свои планове за сваляне на властта и връщането му на бял кон в нея, затова  битката в затворената зала ще е тежка.

А да заровят томахавките уж в името на България, ще прозвучи толкова кухо, че чак електоратът няма да повярва.

Времето е наше!

Това беше лайтмотивът след „избухването“ на демокрацията.

Е като е ваше, защо не го правите нищо цели 26 години това време?

Освен да крадете в коалиция или сами?

Каквото и да измислите на днешната среща, запомнете едно – народът не ви вярва!

https://youtu.be/8Xt6m_48Qpk

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *