Доналд Тръмп: Обречени сме ако започнем война с Русия! НАТО трябва да се Закрие, а ЦРУ – да „Отслабне“! Виж Тук:

Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп заяви вчера пред вестник „Уолстрийт джърнъл“, че военната структура НАТО отдавна не е необходима на САЩ и трябва да се реформира. А в Централното разузнавателно управление и в останалите разузнавателни агенции трябва да се направят големи съкращения, защото там работят много политизирани чиновници, които приемат Русия като основен враг.

Доналд Тръмп се базира на заключенията на най-могъщия американски мозъчен тръст „Корпорация Ранд“, която твърди в последния си доклад, че военните бази на САЩ и НАТО са стигнали до границите на Русия, но това не им дава никакви съществени военни преимущества.

Анализът на „Ранд“ се основава на факта, че Русия е страна, чиято територия се простира върху половината меридиани от земното кълбо. Което означава, че  тя, в случай на военен конфликт със САЩ,  винаги може да разпредели населението и промишлеността си върху своята огромна територия така, че при евентуални конвенционални или дори ядрени удари от американска страна,  да понесе минимални загуби.

От друга страна територията на САЩ е много по-малка и в по-голямата си част е необитаема. Поради това цялото население и промишленост на Щатите са разположени върху едва 6 – 7% от територията на страната и при евентуални ответни руски удари, дори само с конвенционални средства, (без използване на ядрено оръжие), САЩ ще понесат огромни загуби, които още в началото на военните действия ще изправят страната пред сигурна гибел.

Нещо повече: Само за да удържат военните си бази в Литва, Латвия и Естония например, на САЩ ще им трябват 10 – 20 пъти повече войници и тежки въоръжения от наличността, която имат сега там. Поради простата причина, че огромната армия на Русия и нейните въоръжения се намират на 50 – 100 километра от Балтийските държави, а цялата армия на Щатите е отдалечена на цели 13 000 километра и няма как да бъде предислоцирана на мястото на конфликта дори в рамките на цяла една година.

В Заключение експертите на „Корпорация Ранд“ твърдят, че ако реши, Русия може само за няколко часа да влезе в Талин и Рига. При това само със своите сили за специално предназначение. Без дори да включва в сметката редовната руска армия.

Тоест, НАТО вече е излишно, защото цялата му мощ, зависеща на 99 % от армията на САЩ, може да се включи в евентуални военни действия прекалено късно. Когато вече руските войски ще са овладели всички стратегически и решаващо важни обекти и направления.

НАТО е излишно и поради други причини, които Доналд Тръмп отдавна изтъква. Най-важната от тях е, че Америка вече няма финансов ресурс, за да поддържа грамадния брой от над 800 военни бази, разпръснати по целия свят. Огромният държавен дълг на САЩ, достигащ според някои изчисления до астрономическата сума от 60 трилиона долара, не може да бъде увеличаван повече, защото държавите-кредиторки на Щатите могат във всеки момент да спрат финансирането, тъй като отдавна се съмняват в способността на американската икономика да върне дори една хилядна от вече натрупания дълг.

Тоест, за САЩ е много по-важно да се съсредоточат върху укрепване на икономиката си  , отколкото да продължават да пилеят пари за НАТО и неговите военни разходи, които теглят с ужасяваща скорост страната към банкрут и социален крах, от който няма излизане.

Друга основателна причина е, че американците вече не могат и не искат да разберат защо тяхната държава хвърля на вятъра стотици милиарди и трилиони долари за военни операции, които носят приходи само на един малък кръг от милиардери и на гигантския военно-промишлен комплекс, който като тумор е обхванал цялата им държава и чрез своите лобита в Конгреса и Сената, не й дава възможност да пренасочи огромния финансов ресурс към промишлеността и социалната сфера.

Икономиката на Америка се задъхва и ражда непрекъснати финансово-икономически кризи, в които потапя заедно със себе си и целия свят. И то само защото отделя огромни суми за невъзвращаемите военни разходи.

На всичкото отгоре, агресивният блок НАТО сее военни конфликти и нестабилност по целия свят и най-вече близо до границите на Русия. А тези конфликти във всеки един момент могат да породят глобална конвенционална или ядрена криза с непредсказуеми последици.

Тази полувоенна обстановка от своя страна пречи изключително много на бизнеса и нормалното търговско-икономическо сътрудничество между отделните държави. И хвърля света в лапите на паравоенни терористични организации, подобни на зловещата Ислямска държава, която се опитваше да завладее и Близкия Изток и цяла Европа. Казано с други думи- докато Големите се карат и водят студа война, терористични пълчища вилнеят безконтролно на воля и сеят страх и ужас по планетата.

Затова Владимир Путин и Доналд Тръмп съвършено правилно определиха като свой пръв приоритет създаването на съюз между Русия и САЩ с цел унищожаването и пълното заличаване  на тероризма от лицето на Земята. За да могат държавите и народите да се развиват в мирна и спокойна обстановка. А светът да започне да излиза от перманентните икономически кризи, предизвикани от военните лудости на американските ястреби на войната.

Сега  двамата лидери Владимир Путин и Доналд Тръмп дават надежда на света, че глобалната военна катастрофа може да бъде избегната. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Не мисля че Тръмп е част от групата Билдерберги, но явно има същите намерения. Целта на Билдербергите най-големите милиардери на света, е да се обединят с руските, китайските и индийските милиардери, и да създадат световно правителство. Така в света ще настъпи вечен мир и вечно робство. Но, ако това не стане, тогава ще се сбъдне предсказанието в библията:
    Ще се появи антихрист с белег на челото. Това беше Горбачов. След това ще настъпят бунтове, войни, глад, мизерия и накрая ще пада огън и жупел от небето, т.е. Третата световна война.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *