Германски дипломат: Назначаването на Борисов за Премиер на България беше един от големите Провали на Ангела Меркел!

Немски дипломат потвърди нещо, което отдавна се шушука в България – Партия ГЕРБ е зачената, замислена и финансирана от Германия. Провокирани от българската блокада пред Северна Македония и усилията й да влезе в ЕС, немските медии неволно направиха разкритие, касаещо създаването на ГЕРБ, в което лъсва и оказаната от Бавария финансова и логистична помощ на Борисов и Цветанов да създадат партийното си изчадие. „Назначаването на Борисов за премиер на България беше един от най-големите външнополитически провали на Ангела Меркел“.

Това заяви Гудрун Щайнакер, бивш заместник-посланик на Германия в София и бивш посланик в Скопие, пред македонската редакция на Дойче веле. Ето какво още каза тя:

През 2006-2007 г., 1 година след като България влезе в ЕС, Германия започна трескаво да търси начини да постави под свой контрол икономическият и криминален елит на България. В Берлин се опасяваха, че европейското финансиране, което ще потече към България, ще се озове в джобовете на разни криминални типове – главно хора, които изплуваха на повърхността след промените през 89-та година. И създадоха ГЕРБ- подконтролна на Германия политическа партия, която да разпределя грантовете по предназначение.

„Това, за съжаление, не се получи, а направо си беше провал. ГЕРБ не оправдаха очакванията на немците и Брюксел, а ги ошашавиха с цял набор от балкански номера. Простосърдечния и наглед добродушен бг. премиер Борисов и хората му се оказаха една престъпна банда, която вече 11 години граби ресурсите на страната, включително и субсидиите от ЕС“, коментира Щайнакер.

ГЕРБ беше създадена с решаващата подкрепа на „Ханс Зайдел“ – фондацията на ХристиянДемократическия съюз на Меркел. И всичко – от името на партията „ГЕРБ“, до платформата й, бяха измислени от съветници и специалисти на фондацията. Години по-рано Бавария, с помощта на фондацията, оборудва, реформира и финансира българската полиция. От тогава датират и добрите отношения на тогавашния Главен секретар на МВР Бойко Борисов и заместникът му Цветанов с фондацията и с управляващите кръгове в Германия, разказва Гудрун Щайнакер.

По това време (2006 – 2009 г.) тя е заместник-посланик на Германия в София и е пряк свидетел на събитията. А след това, от 2011 до 2014 г., е пратена за посланик на Германия в Скопие.

Гудрун Щайнакер е посланик на Германия в София и Скопие

Не обаче Борисов избра Цветанов за свой заместник в партията – Германия му го наложи. Берлин се надяваше, че тъкмо напористият Цветан Цветанов, дългогодишната дясна ръка на Борисов и в МВР, и по време на кметуването му, а после и вътрешен министър от 2009 г. до 2013 г., ще наложи ред. Партийната база на ГЕРБ станаха полицейските сили в България, в които Бавария вече беше инвестирала сериозна сума пари, отбелязва Щайнакер.

След 11 години обаче резултатът е потресаващ. ГЕРБ управляват страната почти без прекъсване от 2009 г. насам. Но вместо да се преборят с корупцията, те я задълбочиха до едни космически нива. Вместо да отстранят криминалните елити от държавната хранилка, те създадоха свои криминално – олигархични структури, чрез които източват не само ресурсите на държавата, но и европейските фондове, констатира дипломатът.

Мисля, че назначаването на Борисов за премиер на България беше един от най-големите външнополитически провали на Ангела Меркел. Той създаде една уникална симбиоза между икономическа, политика и организирана престъпност и чрез този псевдо-елит управлява страната, твърди Гудрун Щайнакер. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Каза си го точно и ясно жената – България е колония на Германия и още няколко западно-европейски държави-тарикати като нея.

  2. Това е за прокуратурата. Българска партия да се създава, да се влияе и финансира от чуждестранни организации и държави.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *