Германия Изолира Неваксинираните и подготвя задължително имунизиране

Германският канцлер Ангела Меркел обяви, че на германците, които все още не са ваксинирани против коронавирус, ще им бъде отнет трайно достъпът до заведения, културни събития и други дейности, които не са от първа необходимост.

Този фактически локдаун за неваксинирани, обявен към края на мандата на Меркел и координиран с наследника й на поста – новоизбрания канцлер Олаф Шолц и лидерите на 16-те провинции, се налага заради „сериозната ситуация“ и ще се наложи от „национална солидарност“. „Потисната съм“, като гледам нивата на заболеваемост от коронавирус, обяви лицемерно Меркел след срещата с Шолц.

Друго важно решение е обсъждането в германския парламент на закон за задължително ваксиниране против коронавирус, което най-вероятно ще влезе в сила още през февруари. Още преди няколко дни Шолц заяви, че подкрепя идеята, но добави че ще остави депутатите си – социалдемократите – да гласуват по убеждение. Предложението най-вероятно ще бъде прието, защото също като социалдемократите и по-голямата част от християндемократите подкрепят мярката.

Какво се променя:

На срещата си Меркел, наследникът й на поста Шолц и лидерите на 16-те немски провинции решиха:

– Забранява се на неваксинираните да посещават ресторанти, барове, културни събития, магазини и други обществени места на закрито. Оставя им се единствено правото да влизат в хранителни магазини, аптеки, банки и др. финансови институции;

– В училищата отново се въвеждат маски;

– Нощният живот ще бъде спиран напълно в областите, където заболеваемостта надскочи прага от 350 на 100 хил. души;

– Изготвен е законопроект за кардинални мерки в борбата с коронавирусната инфекция и ако бъде приет от парламента по план, ваксинирането ще стане задължително от февруари, 2022 г..

Така Германия тръгва по стъпките на Австрия, която първа въведе локдаун специално за неваксинирани (макар после за няколко седмици да го разшири до национален) и обяви, че до 2 месеца ваксинирането ще е задължително за всички граждани без изключения. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

    • Това си беше ясно от години. Щом оФците виждащи ценности в това ги кефи, защо не?
      Всяка цивилизация призоваваща към толерантност е обречена да изчезне, така че да бегат да се редят на опашките с трансхуманизиращите течности. Ние, които не признаваме варварските им ценности, ще чакаме да ни колят по площадите. Но поне можем да станем звезди в тубата :)

      • „Ние,които не признаваме варварските им ценности, ще чакаме да ни колят по площадите.Но поне можем да станем звезди в тубата“====Браво,бе.След“Но поне“ очаквах да прочета – но поне ще вземем по един от тях с нас. А то сме щели да ставаме звезди в ютюба. Даа, колкото и да се пази човек оказва се толерастията е оръжие с широк обсег на поражение.

  1. Ние се доказахме за кой ли път с нашия преизбран президент, че сме гниди, гнусни долни гниди. Вижте как се защитава национално достойнство-Унгария.« Ce qu’ils disent n’a rien à voir avec la réalité » : un ministre hongrois fustige l’Occident“ Реве ми се от низостта на нашите политици, от нашите евроатлантически гниди.

  2. “През 2030 година няма да има нито държава България, нито живи българи!“ – Едмонд дьо Ротшилд

  3. А ДОКАТО ИМА КАКВО ОЩЕ ЧАКАТЕ А НЕ ГРАБНЕМ СОПИТЕ И ДА ИЗЛЕЗЕМ ПО ПЛОЩАДИТЕ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *