Галя Прокопииева иска държавата да налее 5 милиарда в КТБ

Галя ПрокопиеваСъпругата на олигарха Иво Прокопиев излезе за пръв път на светло и неочаквано обяви, че загубите на КТБ не са 3,3 милиарда, а 5 милиарда лева.

В качеството си на съпруга на собственика на кръга „Капитал“ Галя заяви по Нова тв, че държавата е длъжна да покрие тези загуби, защото не бива да бъдат защитени само дребните вложители, а всички, които са се доверили на българската банкова система.  Взимани са и са изнасяни пари и от трезорите, заяви тя и всички се учудиха откъде разполага с подобна информация, след като няма изтекла такава от МВР и прокуратурата.

Зрителите реагираха неочаквано бурно на изказването й. Значи някои имат вътре едни пари и трябва да ги върнем от нашите джобове. Или някои са теглии едни милиони, не искат да ги връщат и пак да бъдат взети от нашите джобове.

Голям процент от хората се обединиха върху искането да се спази досегашния закон и да се гарантират депозитите да 100000 евро. Те се аргументират с това, че с нов закон за защита на целите влогове, които понякога са милиони, при създаване на един такъв изкуствен фалит, може да се стигне до злоупотреби в огромни мащаби. Същото е и със заемите. Трябва да се затегне даването на кредити, а се оказва, че банката е раздала три пъти повече, отколкото парите, с които разполага.

В качеството си на каква Прокопиева говори по телевизията, ядосаха се не нашега някои. Като адвокат на мъжа си ли? Всички знаят прослувутата вражда между Иво Прокопиев и Цветан Василев и борбата им за надмощие в икономиката на страната, но не в светлата й част.

Междувременно пилотът на частния самолет на Цветан Василев се закле, че не е изнасял чували с пари към Австрия, а Василев пък каза, че не ги е теглил. В същото време се оказа, че въпросните суми са раздадени като кредити на секретарки и охранители.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Пак ни пускат по пързалката.Откраднати досиета ,кредити и всякакъв шпионаж.Не сме 1970 год,има компютри има банкови мрежиима отчет в БНБ.Всичко минало през една банка през деня заминава по електронен път в Банков надзор и БНБ.Какво толкова търсят ,да кликнат на архив в БНБ и мошенниците ще излязат,но явно не се иска на някой.Кои партии черпеха с кебапчета и раздаваха пари на ромите ,там в регистъра ги има ,трябва просто да се оповестят и да знаят хората за кой гласуват.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *