Газа публикува имената и личните номера на 6747 палестинци, загинали при израелските удари след 7 окт.

Министерството на здравеопазването в ивицата Газа разпространи днес документ от 212 страници, който съдържа имената и личните идентификационни номера на близо 7000 палестинци, убити при израелските бомбардировки на анклава след 7 октомври, предаде Ройтерс.

Министерството прибягна до тази стъпка, след като по-рано американският президент Джо Байдън и израелските военни се усъмниха в данните за броя на жертвите, публикувани от властите в Газа, която се управлява от политическата организация „Хамас“.

Списъкът съдържа имената на 6747 души с информация за пола и възрастта им, а също съдържа и личният им идентификационен номер. Правителството на „Хамас“ каза, че очаква резултатите от проверката на самоличността на още 281 убити, посочва Франс прес.

Вашингтон знае, че в Газа са загинали значителен брой хора, но не разполага с независимо потвърждение за броя им, заяви днес Държавният департамент на САЩ, допълвайки, че няма доверие на данните, публикувани от „Хамас“.

Делегация на „Хамас“ днес е на посещение в Москва за разговори за освобождаването на чуждестранни заложници, включително и американски граждани. А също и за евакуирането на чужди граждани, пребивавали на територията на Газа когато започнаха израелските бомбардировки. Сред последните има и няколко души с двойно руско-палестинско (израелско) гражданство.

В отговор на посещението на Хамас в Москва говорителят на Държавния департамент Матю Милър каза, че САЩ не виждат Русия да играе каквато и да било продуктивна роля в близкоизточната криза, съобщи агенция „Ройтерс“, без да коментира изтеклия миналата седмица документ, с който Тони Блинкен забранява на американската администрация да споменава думи като „мирно разрешаване“ на близкоизточния конфликт, „спиране на огъня“ и пр.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *