ЦИНИЗЪМ! Доналд Туск ни Приспива с Иван Вазов, докато ЕС ни ОБЕЗБЪЛГАРЯВА! Коментарът, който Разтресе ФБ

Бляскаво, с фанфари и помпозни хвалби и пожелания от евро-бюрократите, България пое кормилото на ЕС. И стартира председателството си със „сензационната“ реч на Доналд Туск на завалян български, в която той дори цитира стихове на Иван Вазов.

Мил жест, възкликнаха просълзени мнозина. Лицемерие, цъкаха с език други.

Най- циничната, жалка и безсмислена постановка, която някога се е разигравала под покрива на Народния театър, казваме пък ние от Skandalno.net!

Цинично е, защото откакто сме в ЕС, политиките, които глобалистите от Брюксел ни налагат, са единствено с цел да ни затрият като народ и държава.

И си го знаем. Но мълчим и ръкопляскаме на Туск и евробюрократите, защото казали нещо хубаво за нас.

Над 3,5 млн. българи вече живеят за постоянно извън пределите на България. Всяка година нови 20 000- 30 000 души в разцвета на силата си – на възраст между 20- 39 години, напускат родината, за да живеят и работят в чужбина. А от тях за последните 11 години са се върнали обратно едва едва 130 000.

Щяхме да се радваме за мигрантите си в странство, ако те там, в чужбина, не продължаваха да живеят същият скотски живот. Същия, като живота, който са водили и в България. Защото в ЕС не ги посрещат в отворени обятия. Напротив. Отредена им е най- долната работа, без значение какъв ценз имат. Защото на ЕС му трябват черноработници. Вярно, получават заплатите си в евро и тройни на нашите. Но спрямо тамошния стардарт, им стигат колкото да оцеляват.

Жалко е, защото децата на тези българи така и няма да научат кой е Иван Вазов. И за разлика от Туск, няма да могат да изрецитират ни едно негово стихотворение. Защото „Отечеството им любезно“ вече е друго.

Нещо повече. Много от българските емигранти вече прибират при себе си и възрастните си родители. Евакуират ги от България. За това говори фактът, че се е увеличила значително емиграцията сред населението над 60- годишна възраст. Т.е., пазителите на родовата памет също напускат пределите на родината ни. Но едва ли ще успеят да я предадат на внуците си, които растат в съвсем различна езикова и културна среда. Те най- вероятно дори няма да могат да комуникират на един и същ език.

Безсмислен театър беше този на евро-председателя Туск!

Кого лъжат и кого заблуждават евробюрократите със сладките си приказки и омайно-сладки речи на български език? България е все така на последно място по доходи в Европейския съюз. Обещанията за чуждестранни инвестиции бяха лъжи, с които да оправдаят варварската приватизация и разпродаването на безценица на промишлените ни и икономически мощности.

Народът ни продължава да е най- бързо изчезващият в ЕС. Населението на България продължава да се топи със страховита сила. България обезлюдява… с всяка следваща емигрантска вълна, която изпива жизнените й сили, а демографската криза буквално я затрива. През 2017 у нас са се родили малко над 50 000 бебета. По.зле е било положението само през следвоенната 1945 година.

Но на чиновниците от Брюксел не им пука! Сега единственият им проблем е как да ни принудят час по- скоро да ратифицираме Истанбулската конвенция, за да може още от детската градина да промиват мозъците на децата. Хем да не знаят, че са българчета. Хем да се чудят от какъв пол са! И така ще бъде… до самата кончина на 13-вековната държава България! Освен ако не избухне революция! Очистваща и спасителна! Твърде е възможно! За да ни има! Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Нали и ние сме в Европа, а не в Африка или Азия. Нормално е и ние да сме в Европейкия съюз. Но когато влизахме в ЕС, вярвахме, че ЩЕ МИНАТ ДА НИ ВЗЕМАТ! Никой не вярваше, че ЩЕ ВЗЕМАТ ДА НИ МИНАТ! МАМКА ИМ!

    • Когато ставаха промените в България, аз бях вече 20 години в Америка. Получавам писмо от брат си: Брат настъпва свобода и демокрация. Народа скача по-площадите от радост. А, аз който съм видял живота на малките страни при капитализма му отговарям: Брат настъпва глад и мизерия. Няколко години след това той напълно се съгласи с моето мнение.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *