Внимание! ГЕРБ готвят Данъчна Тесла за Народа!

Данъчната политика е най-финият механизъм на управлението в една държава и една община. Тя както може да съсипе една икономика, така може и да я доведе до възход. По-ниските данъци облекчават хората, у семействата например остават повече средства, които те могат да похарчат, тоест да включат в оборота на икономическото колело. Това е много важен момент, защото икономиката на света е консуматорска, икономика на потреблението. Когато то спада, съответно икономиката започва да замръзва. А по-високите данъци винаги значат по-малко свободни пари у хората и по-ниско потребление. От това следва и забавяне на икономическото развитие.

Трябва да се отчете и факта, че ние, българите, имаме най-ниските доходи в Европа. И съответно – най-ниското потребление в Европа. Получава се омагьосан кръг. Когато населението спре да консумира, оборотите на фирмите намаляват. С падането на оборотите, фирмите започват да се задъхват икономически, да освобождават работници, някои дори фалират, а други отиват в сивия сектор. Така всички губят.

За 11 години на власт ГЕРБ неспирно вдигат старите данъци, а към тях прибавят все нови и нови такива. Скоро ще стигнем до момент, при който българските домакинства, след като си платят битовите сметки, наеми и храната, няма да им остава нито стотинка повече за каквото и да е друго потребление. А след изборите управляващите се готвят да вдигнат драстично и без това високите сега данъци.

Другата крайно порочна практика на хунтата ГЕРБ е управляваната от тях псевдо-държава да отпуска целеви субсидии от така наречения бюджетен излишък.

Тук обяснявам – когато залагат в началото на годината параметрите на държавния бюджет, управляващите умишлено поставят по-ниски от очакваното приходи. И когато тези приходи се реализират реално в по-големи обеми, това се нарича бюджетен излишък. Но тук именно е порочният момент. Излишъкът, обикновено от няколко милиарда, се разпределя от Министерски съвет, без одобрението на парламента. Така е по закон. Правителството е свободно да прави с тези пари, каквото си иска, без парламентът да има възможност да контролира харчовете. И затова управляваните от кметове на ГЕРБ градове и общини, „любимци“ на властта, получават в пъти повече финансиране, от тези, управлявани от опозицията. Практиката е крайно порочна, защото с тази подлост управляващите настройват населението към опозиционните градоначалници и го подтикват да ги замени с такива от партия ГЕРБ.

В момента светът е на прага на нова всепомитаща и най-тежка през последния век икономическа криза. За това алармират световни икономисти – нобелови лауреати, Ангъс Дийтън (2015 г.), Естер Дюфло и Майкъл Кремър (2019 г.), както и популярният Джоузеф Стиглиц – съветник на двама американски президенти по икономическите въпроси. Тези икономисти твърдят, че тази глобална криза, най-късно до две години, ще обхване целия свят. И това няма нищо общо с ковид- епидемията.

Вдигането на данъците от Борисов и кохортата му в такъв момент, когато наближава световна криза, е пагубно. Бизнесът започва да се задъхва и вместо да му се даде глътка въздух, той ще бъде доунищожен. А на населението, като му вдигнеш данъците, много трудно преживява тези кризи и част от хората просто спират да ги плащат. Като наблюдаваме сериозното увеличение на цените на основната кошница хранителни продукти напоследък, е ясно, че кризата вече е започнала. И драстичното увеличение на данъчната тежест, което ГЕРБ се готвят да въведат, ще удари пряко хората. А още в миналото великият икономист Жан Батист Колбер е установил правилото, че високите данъци не пълнят хазната. Известна на всички е и „Кривата на Лавал“ – високи данъци – ниска събираемост.

Историята на света е доказала отдавна, че всички бунтове и революции са започвали не от идеологията, а от влошеното икономическо състояние на хората и грешната данъчна политика на управляващите. Дори Великата съветска социалистическа революция е започнала не заради идеологическите постулати на Ленин, а заради голямата бедност на населението. Това е била предпоставката и едва по-късно идва идеологията.

Данъчната политика на ГЕРБ е крайно сгрешена. Събират се средства, които, след това държавата преразпределя по личното усмотрение на една Мутра с джип. А истинската икономическа политика прави обратното- тя намалява данъците, за да остави по-голям свободен ресурс у хората и бизнеса. Това, което правят сега Менда Стоянова и Влади Горанов, на практика е увеличаване на данъците и бягане от отговорност, защото те прехвърлят отговорността за това решение върху кметовете по общини, а тежестта на икономическото цунами ще се поеме изцяло от обеднелия народ. Този йезуитски по характер подход е недопустим и много опасен. Защото ще доведе до силно негативни икономически явления в най-близко бъдеще. От което ще последва революция. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Супер, това мръсно-продажно племе, което избира 31 години все българоубийци, трябва да бъде мачкано и заличавано.
    То не се сещам какво повече трябва да стана, за да може така нареченото население да се сети, че е тотален роб на турско-американската паплач и сам си плаща ножа с който го колят.

  2. ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ А Т А К А С БЮЛЕТИНА НОМЕР 4 ДА СИ ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ И БРАТСКА РУСИЯ НАТО И ЕС ЗАЕДНО С БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ ВЪН ЗАВИНАГИ ОТ ЖИВОТА НА НАРОДА ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ

  3. Няма какво да се хвали нашият „велик стратег“ че получаваме милиарди от ЕС. Половината от тези субсидии потъват по чекмеджетата, а останалите между верни подлоги на ГЕРБ – знаете кои са те. Субсидиите на ЕС не покриват загубите на България от санкциите срещу Русия, натрапени на нас от нашите „прятели“. Освен това ние плащаме милиарди като членски внос в ЕС и НАТО. Кон за кокошка.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *