Васил Велев: Време е да кажем, че царят в Брюксел е гол, а Европа ФАЛИРА! (С ВИДЕО)

Управлението на Европейската комисия през последните години е под всякаква критика, коментира в ефира на Дарик председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев. По думите му европейската индустрия отчита двуцифрен спад, който ще се увеличава и през следващите години, ако не се вземат мерки по отношение на основните проблеми, свързани със Зелената сделка, регулациите, високите цени на ресурсите и липсата на квалифицирани кадри.

Според Васил Велев най-големият риск обаче би било разрастване на войната извън границите на Украйна.

„Най-големият риск е войната, която се задава и която може да бъде организирана, за да се измие и изтрие безобразното управление на Европейския съюз през последните години. Че е такова управлението, си личи по резултатите. Делът на европейската икономика в световната икономика е спаднал за тези четири години (от 2018 до 2022 г.) от 21% на 16,5%. През това време Китай запазва дела си, Русия го увеличава, Индонезия, Саудитска Арабия и така нататък увеличават дела си. Индия расте с най-големите темпове. Тоест Европейският съюз е най-слабо представящата се икономика от всички големи икономики и то драстично по-слабо от средното. Време е да кажем “царят в Брюксел е гол”. Това, което в момента прави Европейският съюз е да убива базовата си индустрия, без която пък не може да направи и така широко рекламираният зелен преход, за който все повече специалисти твърдят, че е утопия.”, коментира Велев.

Според председателя на АИКБ  Европа не може да наложи сама зелените политики на останалия свят, най-малкото защото по думите му вече никой не слуша Европа и ЕС трябва да си даде сметка за това.

Що се отнася до България Велев коментира, че с известно забавяне кризата вече се усеща и у нас:

„Ние имаме двуцифрен спад  в индустрията, спад двуцифрен в експорта. Имаме сектори със спад от порядъка на 30-40% на годишна база. И това, за съжаление, не е краят, а едва началото на кризата. Докъдето виждаме напред, няма прекратяване на този спад и пречупване на тенденцията. Изобщо не сме стигнали дъното. Но за това въобще не се говори. Ние вземаме заеми и увеличаваме с тях потреблението. Раздаваме на калпак, изливаме пари в нереформирани системи, харчим смело и безотговорно и отчитаме ръст на покупателната способност, на стандарта. Това обаче е до време.”

ВИЖ ВИДЕОТО:

Източник: darik.bg

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Царят не е гол, царят еб@ и избива българи от 35 г. за да ги подмени с цигани. И стига сте плашили хората с война бе шльоко, хиляди пъти е по-добре да бъдем достойно избити в битка, отколкото да ни тровят със западни помии и ваксини, докато си внасяте новите „българи“ и изнасяте българските дечица на запад за роби.

  2. Toz и той един лайньо дет никъде го няма. Миналата година беше пълно с киргизстанци таз година пък индийци ще ми внасят само и само да не дадат нормални заплати на българите.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *