Васил Божков публикува Скандални SMS-и с министър Горанов. Обсъждали проверки на Комисията по хазарта (С ВИДЕО)

Хазартният бос Васил Божков, срещу когото има повдигнати 11 обвинения, публикува във Фейсбук съобщения, които си е разменял с финансовия министър Владислав Горанов през 2018 г. и януари 2020 г, съобщава „Сега“. От тях става ясно, че двамата редовно са контактували, като финансовият министър се е е намесвал пряко в работата на държавната комисия по хазарта след молби на Божков. Досега Горанов твърди, че нищо не е знаел за работата на комисията по хазарта.

Божков е публикувал общо 13 реплики. На 24 февруари 2018 г. Горанов му пише: „Като се върнеш от ските правим веднага срещата“ (бел. ред. правописът е запазен). На 29 май отново го кани със „17 те очаквам, ако е добре за теб“. През март Божков търси министъра, защото „няма връзка с девойката“. В съобщението до медиите бизнесменът уточнява, че говори за Мария Филипова – председател на ДКХ от февруари 2018 г., а понастоящем зам.-председател на Комисията за финансов надзор.

Любопитно е, че двамата поддържат кореспонденция броени дни преди Божков да получи обвинения от прокуратурата. „Комисията ни саботира. Ти ли си казал или шефа ѝ го прави на своя глава“, пита Божков на 15 януари тази година, на което министърът отговаря: „Комисията е спряла да прави каквото и да било до като не приключи имспекцията“. Двамата очевидно разговарят за започналите проверки, които установиха, че Васил Божков е спестявал такси към държавата от хазарта. „Това не пречи на рутинната работа и няма общо с проверките. Нали го говорихме“, обяснява бизнесмена. „Ще говоря със Сашо да не смесва нещата“, отговаря Горанов, визирайки доскорошния шеф на комисията по хазарта Александър Георгиев.

Разговорите Божков не е подбрал никак случайно. Мария Филипова е сред най-приближените хора на Владислав Горанов. Тя стана председател на ДКХ през февруари 2018 г., като професионалната й биография преди това включва лице по регистрацията и младши юристконсулт в Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, старши експерт в Министерството на правосъдието, главен експерт в Министерството на финансите и старши юрисконсулт в Българската банка за развитие. От ДКХ Филипова се изстреля в друго любимо място за заслужили преторианци – Комисията по финансов контрол. В момента тя е зам.шеф на КФН, с ресор „Надзор на инвестиционната дейност“. Всичко това се случва, докато Филипова още не е навършила 33 години.

Смяната в ДКХ през 2018 г. беше изненадваща и без обяснения. Точно тогава се разрази огромен скандал с масираната реклама на хазарта по всички телевизии. Веднага след като беше назначена на поста, Филипова установи, че въпреки че по закон пряката забрана на хазарт е забранена, няма никакво нарушени с изобилието от игри на късмета по телевизиите.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/h55EnDPYGqs

Мария Филипова беше единствената, която не бе арестувана и на която не бе повдигнато обвинение от прокуратурата. Когато атакува ДКХ, прокуратурата проверяваше работата й в периода 2014-2019 г. Тогава трима души са били председатели – Огнемир Митев, Мария Филипова, Александър Георгиев. Митев и Георгиев бяха арестувани и им бяха повдигнати обвинения за длъжностни престъпления.

Интересен детайл е, че Мария Филипова беше единствената, която бе поименно защитена от бившия съдружник на Васил Божков – Цветомир Найденов, който е основен свидетел на прокуратурата. Обвиненията срещу Черепа се градят почти изцяло върху показанията на Найденов.. Припомняме, че Цветомир Найденов обясни, че всички шефове на ДКХ без Филипова и Калоян Кръстев са ходили за инструкции в офисите на Васил Божков.

Въпреки че в ръководството на ДКХ се назначават основно хора, които са близки на финансовия министър Владислав Горанов, той упорито твърди, че никога не е знаел какво става там. „Ако се установи лична моя вина или компетентност по Закона за хазарта, тази отговорност не само че ще бъде поета, но тя ще се сведе до друг тип отговорност“, каза той през февруари 2020 г. в отговор на журналистически въпрос дали самият той не трябва да понесе някаква отговорност за това, че държавата е загубила над 500 млн. лв. заради неправомерните действия на Комисията по хазарта. Той заяви категорично, че не е знаел за злоупотребите, които прокуратурата и държавната финансова инспекция установиха при работата на подопечната му ДКХ. Същото Горанов повтори и на пресконференция в парламента миналата седмица, след интервюто на Васил Божков по БТВ, в което той обяви, че за хазарта си е контактувал единствено и само през Горанов. Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/h55EnDPYGqs

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Според мен това все още са оферти на Божков за примирие, от тип Status quo, но след тази медийна кампания, за властта това значи загуба и те няма да го приемат.

  2. ЗА БЕЗДОМНИЯ ВЛАДКО ИДВА ВИДОВ ДЕН ГОРКИЯ ЖЕРТВА НА БОКО

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *