КОШМАРЪТ „ПОЧИВКА В ГЪРЦИЯ“: Мръсни Плажове, Безкрайни авто-колони и половин дневни тапи по границата! Нашенци дрънкат багажници със суха храна за три дни. Мерак за море или г*з път да види? Виж Тук:

МаказаКолони от автомобили втори ден са блокирали  ГКПП „Кулата-Промахон“ и ГКПП „Маказа – Нимфея“.

Българи търпеливо чакат по няколко часа, (често повече от два-б.р.), за да нахлуят в южната ни съседка.

На „Маказа“ е стръмно, голо и скалисто и при евентуални нужди, децата клякат направо на асфалта, или в бодливата ивица трева, а възрастните стискат, докато могат.

Тоалетна има, но тя е чак на ГКПП-то и трябва да изминеш няколко километра, за да я стигнеш! А самото WC отвътре си е типично българска – химическа и миризлива.

От КАТ обясниха интензивния трафик с четирите почивни дни.

Що за мазохист трябва да си обаче, за да прекараш два от тях на опашка на границата и да висиш в колона от коли, която почти не помръдва?

Документите се обработват бавно, чакането е изнервящо и отегчително, което ти сгорчава почивката още на отиване.

Гръцките хотели обявиха невиждани намаления за празниците и народът български се юрна.

Намаленията обаче са само за нощувките.

Ако решите да хапнете в същия този хотел, то една вечеря ще ви излезе три пъти по-скъпо, отколкото спането.

Дори да се изхитрите и да потърсите друго заведение, ресторантьорите са си плюли в… менютата и предлагат едно и също на едни и същи цени.

Рибата, ако не е солена, се продава по 50-60 евро за килограм живо тегло. Една риба от деликатесните излиза 30 евро. Салатите са по 4-5 или 7 евро. Малка филийка препечен хляб е едно евро, минерална вода и безалкохолни напитки по 2 евро, а прочутата гръцка скара – сувлаки е 10-15 евро за две шишчета. Гарнитурата се плаща отделно.

Ако решите и да му пийнете, тогава си пригответе стотачка на човек и то само за вечеря.

Тогава каква файда от по-евтиния хотел?

В хотелите пък обслужването е безупречно, но посетителите не са и по цяла нощ от терасите се чуват крясъци и наздравици, защото нашенците си допиват с домашнярка от вкъщи. А който иска да спи, си е негов проблем. Иии… да си е седял вкъщи, в крайна сметка!

Гръцките плажовете са безумно красиви, но само на островите. Там обаче е за богатите. По цялата крайбрежна ивица след Маказа пясъкът е осеян с бодли, камъни, боклуци, всеки мърси- никой не чисти! Морското дъно също е каменисто, падаш, ставаш, а водата пък не е особено топла. Като се прибави и вечно брулещият вятър, преживяването не е от най-привлекателните.

Честа гледка е да видиш как цели семейства вадят от багажника хладилни чанти с купени в България продукти и ръфат сандвичи от сутрин до вечер на плажа, а после си дояждат в стаята, за да не харчат пари. Хляб, сирене, лютеница, консерви и други издръжливи продукти.

Тогава какъв е смисълът от тези четири почивни дни, два от които отиват във висене по ГКПП-тата и дълго и уморително каране, а другите два дни прекарваш в ядене на сухоежбина на някой закътан плаж, направо върху пясъка и камъните?

Смисълът на всички тези лишения е ясен:

Като се върнеш на работа, да се похвалиш – бяхме в чужбина. Прескочихме до Гърция да си отдъхнем.

И да се чувстваш голямата работа, че си прикарал в чакане половината дни и дъвкане на сандвичи и недоспал другата половина.

И от сърце да напсуваш родното Черноморие, без изобщо да си стъпвал на него.

Ей така, по нашенски!

Едва ли има друга нация, която толкова много да мрази и да хули страната си!

Въпреки че имаме прекрасни места за отдих.

Една вечеря на нашето море няма как да струва 100 евро на човек, освен ако не се наврете в ресторант суперлукс и не си поръчате половината специалитети на заведението.

Но ние обичаме да мразим!

Това се е превърнало в национален спорт.

И понеже мразим политиците /заслужено/, започваме да мразим и страната си.

За последното обаче май не са виновни само политиците… Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

20 коментара

  1. А ти, който толкова патриотично жулиш с копривата на спонсорите си тези, които НЕ ИСКАТ ДА ГИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ ПО НАШЕТО ЧЕРНОМОРИЕ, защо не си напишеш името , та да те видим във Фейсбук къде си почиваш – в Китен ли или в Шабла, защото и на двете места е много яко !?! Или по островите на Гърция и Испания ?

  2. Поздрави от Несебър-4 септември 2016 г..Очарована съм и възхитена от града, снощи пристигнахме и веднага си намерихме приличен хотел с паркинг и закуска.Посетихме Стария град несравним и очарователен, вечеряхме в един от многобройните ресторанти прекрасна вечеря, трима души за 40 лева , а днес сме на Слънчев бряг.А сега българи ми кажете по-добре ли е да се хвалите с гръцките мурафети или да отидете на някое прекрасно кътче в България, а те никак не са малко.

    • Това за “ Слънчев бряг“ не трябваше да го спомвнавате.

  3. Българинът е особена порода животно. От цял свят хората се стичат у нас заради природата и цените, ние тичаме да пълним чужди гуши.
    Няма лошо, но за три дни да си причиниш такова пътуване и чакане, е безсмислено.

  4. Ние сме в Боровец! Страхотно си изкарваме. Е, не е „чужбина“, но не ни пука!
    Браво ви за статията!

  5. Премиерът рече, че сме много богати и затова пътуваме в чужбина. Някой нещо против?

  6. Значи Гърците цяла зима и пролет ни блокираха границите с трактори, търговията ни замря, икономиката понесе щети за милиони. Вместо да ги бойкотираме, ние им се надупихме и цяло лято услужливо им пълним гушите.
    Не сме народ!

  7. Ако салатата е 4€ значи цените са горе долу като на Черноморец миналата година, където салатата беше 7 лв. Значи трябва да се ходи в Испания. Там по това време цените са като в България през силния сезон.

  8. С поръчкови статии туризъм не се оправя.Трябва държавна политика, стратегия и контрол.
    Еден от най големите германски ресторантьори собственик на най големия парти сервиз в Европа- Кефер от Мюнхен ми бе казал, че първите 5 години работиш за име а след това името работи за теб.За 25 години колко хора направиха име в туризма и ресторантьорството?

  9. С поръчкови коментари истината също не се променя. Ганю си е Ганю и на българското и на гръцкото море. Все още си ходи с дисагите и питата кашкавал в тях

  10. Много добре написано.Върнах се от Гърция преди няколко дни и съм страшно разочарована.Тур операторите не казват истината.Хотел беше извън населеното място.До центъра се стигаше минавайки през пустеещи места.Не можеш спокойно да се прибереш късно вечерта. Въпросното селище е в тотален упадък.Мръсен плаж, който е с ширина 2-3 метра.Чадърите са изпочупени и за около 90 места имаше 10 шезлонга и 5-6 чадъра, а беше обявено собствен плаж и чадъри.Храната една и съща-кашкавал ,домати ,краставици и в къщи ям.Дори маслини не предожиха.Нямаше една ютия,нямаше въжета за простор-било политика на хотела.Политика на хотела беше една помпа денонощно да работеше и да се чува и при затворена врата на която бяхме принудени да спим.Да не пиша колко мръсно беше.Оградата беше довършена с бабините рогозки.Но и аз като повече от вас отидох до Гърция и последно разбира се .Отвратително.Има и още много,но не искам да се ядосвам.

  11. Статията е определено подвеждаща. И наистина с нея няма да оправите положението на БГ туризма. Част от написаното може би е вярно за т.н Северна Гърция и то само отчасти. Вероятно авторът/авторката има наблюдения само от там. Бих ги определил като доста повърхностни. Хлябът и водата в Гърция в заведенията по принцип са безплатни, глупостите за плажовете ще ги подмина. В крайна сметка всеки има право на избор.

  12. Щом пише за Маказа, значи става дума за Северна Гърция. Едва ли някой минава оттам, за да се засили към Патра например. Най-малкото заради тол таксите.
    И аз се наврях по грешка в хотел, който се намира в индустриалната част на Комотини и от едната му страна поправяха ТИР-ове, а от другата пасяха овце.
    Водата наистина се плащаше, хлябът също, а гледката на хапващите си по балконите българи беше повече от трагична. Даже руминците ходеха на ресторант, но нашенците – не- гордо ръфаха филии със сладко, а сутрин прибираха в тобрички кренвиршите от закуската.

  13. Пет години ходя в Гърция. Тази година посетих Слънчев Бряг. Дали ще повторя по нашето черноморие? – НЕЕЕ

  14. Всеки има право на избор къде да почива.За границата-да доста се чака,но това не е повод за отказ(много пъти съм ходила -само сега е така.Може да е свързано с проверките за бежанците.)Не може да се сравнява нивото на обслужване в Гърция с това по нашите курорти.За плажовете-те са уникални,много красиви и незабравими.Всеки си избира това което търси-има много каменни и скалисти,но има и много с пясък и кристално чисто море.За цените-не са много по-скъпи.Но поне знаеш за какво си даваш парите.От много години ходя на море и правя сравнение.По българските курорти е“ лудница“.

  15. Малко подвеждаща статия .5 поредни години почивам в началото на м.септември на о.Тасос и ситуацията е далеч от описаната . Никакво плащане на вода ,хляб и т.н а и ти носят безплатно разми сладки неща накрая . Огромна порция сувлаки с пържени картофи ,салати ,гръцки питки – 5€ . Бира – 1€ . Плажове има и с камъни , но има и пясъчни .Водата е много по-чиста . И последно -българите не мразят страната си , а мразят държавата

  16. Аз си плащах като поп водата, хляба, а бира по 1 евро не видях. Само кока-кола по 2.
    За десерта обаче е вярно. Дават го

  17. да ,друго си е като се върнеш да кажеш ,че си бил в Гърция,да си мислиш ,че си мноо богат,а всъщност понеже е било студено,нито си успял да се окъпеш,ама ял си сухоежбина в стаята ,ама ей Гърция е това,ще търпиш,иначе …..

  18. Чудесна и много вярна статия. Ходила съм 7 пъти в Гърция и наистина там е хубаво само по островите и то само ако имаш предварително уредени поне закуска и вечеря в приличен хотел.Гърците не обичат да предлагат услугата ол инклузив между другото.Ако трябва да се храниш в техните заведения предварително си приготви много евро, защото цените са ужасни за средностатистическия българин..Дотук за Гърция
    Аз за ужас на „българчетата“ съм почитател на така охулвания „Слънчев Бряг“. Вече трета година ходя там – за сведение хотел на първа линия , не на палатка както някои веднага ще кажат.При ранно записване може да се намери на много прилични цени – е да не за 10 лв. на легло , разбира се.Курорта си е супер, плажа също и дори цената на чадърите и шезлонгите не ме дразни , защото поне лежиш на чист и луксозно място .
    А колко давате за цигари на ден? – това е към тези , които веднага ще викнат , че е скъпо…
    Престанете с тези хули към родните прекрасни курорти и то хора, които не са стъпвали обикновено на Слънчев Бряг или други подобно места..Или продължете да ходите в мърлявите гръцки селца, заредени с буркани и тигани в багажниците…Не се излагайте!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *