БЪЛГАРИЯ ЧАКА СВОЯ ВОДАЧ 

Българският народ, когото наричаме „робски, апатичен, примирен, безчувствен към падението си, гробар на самия себе си“ – всъщност чака Водач. И с безпогрешен инстинкт усеща, че клоуните, които дерат гърла по телевизора и на „Опашката на Коня“, са евтини ерзаци, самозванци, емисари на чужди агентури, карикатури, надянали патриотични маски и стремящи се да обсебят ролята на „вождове“. Ролята, но не и мисията. Нея фалшификаторите нито искат, нито могат да приемат.

Тази мисия е Ескалибур, забит в скалата. Мнозина не смеят да го докоснат, други напразно с все сила го дърпат от камъка, в който е враснало острието. Но мечът чака Призвания от Провидението да го изтегли с лекота и да поведе изтерзания си народ.

Отдавна пиша, че това, което смъртоносно липсва на България, е народен Водач. Повече от хляба, безмерно повече от парите. Създават се революционни ситуации, когато „низините не искат, а върховете не могат“, явяват се мигове, в които тълпата е готова за бунт, а палачите на България се разтреперват и поглеждат към летището, подушвайки линч. Тарикатите, които се представят за народни трибуни, се скриват в миша дупка и изоставят наивниците, които им вярват. Но липсва Водачът и искрата не пламва. Моментът отминава, унинието се възцарява отново и спасението изглежда още по-непостижимо отпреди.

От такова съдбоносно значение ли е личността на истинския Лидер? Без никакво съмнение – виждаме го по немощните си гърчове през трите позорни десетилетия, виждаме го по напразните си усилия да снемем хомота и да си върнем държавата. Виждаме го по разпиляната енергия, която няма кой да впрегне в целенасочено полезно действие. Виждаме го по измамниците, шарлатаните, продажниците и убийците, които продължават необезпокоявани да беснеят в дивата си оргия – защото Него го няма.

Учеха ни, че личността е нищо, а масите са всичко, че те са двигателят на историята. Разбрахме от опит – по най-трудния начин – че е точно обратното. Личността на Водача е единицата, която застава пред нулите и ги превръща в могъщо число – 1000, 100 хиляди, милион.

Нека на всинца ни стане ясно – Водачът никога не идва случайно, той е изпратен от Бог при народа, който по Божия Воля, трябва да бъде спасен от изтребление и изчезване. Този народ трябва да е доказал с нещо пред Господа, че е заслужил спасение. Че има смисъл да продължи напред. Трябва поне отчасти да е съхранил своя дух. Не може шайка мерзавци да се надява на снизхождение. Когато Водачът се роди сред поверения му Свише народ, поне неколцина трябва да го разпознаят и да поемат с него трънливия път. Както Рибарят и останалите апостоли тръгнаха подир Исус.

Водачът е кристално чиста личност, изначално готов за саможертва. Както Исус бе готов за разпятие. Защото Водачът винаги плаща с кръвта си бъдещето на своя народ. Огледайте се – героите, истинските, винаги загиват. Бог налага като изкупление за един народ гибелта на най-добрия му син. Както стори със Своя Син.

Не може оцапан с долни мераци за власт и пари мошеник да жажда званието Водач. Не може да служи едновременно на Бога и на Мамона. Пътеката, която такива измамни лидери сочат, е сляп сокак. В колкото повече такива сокаци се залутваме, толкова по-невъзможен става пътят към спасението. Който е път към Бога.

Чудо, велико чудо е, че Господ през 1837 година реши да изпрати Спасител и Изкупител на поробения от пет века български народ. Даваме ли си сметка какъв дар от Небесата е личността на Васил Левски? Как синът на обикновено карловско семейство създаде българската национално-освободителна идеология, осъществи българската комитетска организация и проекта за българска конституция – Наредата? Как стана стратег, тактик и душа на българската революция? Как това бе по силите на един единствен човек? Не вярвайте на кощунствените измами, измислени от скверни мозъци, че Левски е бил масон. Те целят да помрачат блясъка на делото му. Да го присвоят и изкористят. Не, Левски е оригинален български идеолог и държавник от висш ранг, въпреки че българска държава формално още не е имало. Левски е творец на духовната ни държава. Той подпечатва нейното осъществяване с мъченическата си гибел на бесилото. Целият му живот, макар и скромен, е белязан от Провидението и всъщност е „свръхчовешки“, архангелски, божествен. Личността му не е от мира сего. Той е Пратеник, слязъл в България, за да й вдъхне нов живот. И неслучайно е наречен Апостол на свободата.

Ще ни чуе ли Всевишният, ще изпрати ли отново Апостол в нашата опустошена земя? Да, сигурна съм, че това ще стане. Водачът на българския народ вече е роден и скоро ще се яви. Слава Севрюкова го нарича Прероденият Давид и той ще бъде „рус и красив на лице“ – както в Библията е описан младият Давид. Рус като Васил Иванов Кунчев. Може би Той вече изтегля меча си от скалата. 

Когато един народ има Водач, има всичко. Невъзможното става възможно. И най-могъщите окупатори и най-дивите еничари ще отстъпят пред Пратеника. Това, което сме длъжни да сторим, е да пазим душите си неомърсени сред сквернта, в която ни принудиха да живеем. За да можем да Го разпознаем и последваме. За да може и Той да ни разпознае и поведе.

Автор: Милена Върбанова

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

21 коментара

  1. Докато има и такива будители, даващи вяра и надежда като теб Милена,няма да изчезнем. Това, което е казала Ванга се сбъдва пред очите ни, това, което е казала Севрюкова ще стане може би тази година. Ние обикновените хорица сме слепци за хиляди неща около нас. Тази колониална проказа, която ни е заляла, която ни унищожава с бързи действия ще бъде спряна. Много са тези, които предават народа си, а цялото журналистическо тяло се е продало на дявола. Отварям само да видя заглавията в нашите медии и изпадам в ужас и отврат. Къде е интелигенцията стотици професори, всичките като Дайнов ли са, знам че не са но мълчат. А и народът е превърнат в една апатина рая. Няма да изреждам толкова известни наши умове, които хората не оценяват. Само един проф. Иво Христов е просто несравним, е има ли някой по-умен от него поне един от всичките ни правителства. .

    • Много ми се ще вЕрващите на ванга, вангю, дънов(протестанти) и всички останали сатанински секти, като католици, евангилисти, богомили, гъзоблизци, фалоционисти……. да са по-малко, но разпадането на една цивилизация, винаги започва с деградация на род, родина, семейство, образование…………. Това успешно правят дебългаризаторите вече 35 г. маскирайки го като ценности, европа, цивилизованост…….. Истина е, че за всичко това има вина и колониалната проказа, както казваш, но не е само тя. Всеки сам си избира в какво и на кой да вярва и дали да бъде рая.
      За сега виждам само как българинът е готов да те убие, ако му кажеш истината в очите, дори без да си му направил зло, но се фотка с кеф и после се пъчи, че се е снимал с отговорните политици, които му съсипаха държавата и избиха народа му.

  2. Здравейте, господин Иванов, Вие в никакъв случай не сте от „обикновените хорица“, а сте извънредно будна, интелигентна и прозорлива личност. Мракът все повече се сгъстява, но трябва да пазим Вярата и душите си. Сигурна съм, че Водач ще се появи. И когато се появи, народът ни изведнъж ще придобие сила и ще се изправи, ще се отърси от паразитите. Както е казал Вазов „в няколко деня, тайно и полека, народът порасте на няколко века.“ Има надежда, защото на Запад хората изобщо не могат и да мечтаят да пишат и говорят истината. Там е още по-страшно. Хубава вечер на всички свестни българи!

  3. има един хубав ВИЦ:ПЕСИМИСТ си ВИКАЛ „от ТОВА ПО лошо НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ ,а „ОПТИМИСТА“ го ЧУЛ и МУ ИЗВИКАЛ:мОЖЕ,МОЖЕ И от това ПО ЛОШО МОЖЕ ДА СТАНЕ!!!ВРЕМЕТО е ПОВЕЛИТЕЛ и ПОБЕДИТЕЛ,а ПРИРОДАТА е ВЕЛИКА!!!ОГРОМНАТА маса „ЗЕМЯ“ СЕ „КРЕПИ“ ПРИ ТОВА СЕ И ВЪРТИ БЕЗ човешка НАМЕСА!!!

  4. Аз си оставам леко скептичен към оптимизма на Милена Върбанова, че „българинът“ би разпознал своя водач. Положението и да сега беше зле, а завършилите през лошия „комунизъм“ хора намалява от ден на ден. Не че мнозинството от тях е все супер-умно, но индоктринираните поколения от „великата божествена демокрация“, могат да поумнеят само чрез глад, студ и война. Новите „българи“ отказват да видят какво се случва пред очите им, или въобще не им пука за род и родина. Тази паплач, винаги скача срещу закрилника си, псува го и е готов да му забие нож в гърба, в полза на своя палач. Разделен и мразещ се народ, който вкупом се самоунищожава под чужда заповед! Щяхме да изчезнем още в пределите на Османската империя, ако не беше Руското „кощунство“ да ни освободи, но дори с известно изместване във времето, нещата винаги стигат до своя естествен край! Искаме, или не, сме просто един духовно мъртъв народ! Умрял е духът на народа, който даже и по време на турското робство е мъждукал. Сега и това го няма! Знам, че един вълк е повече от 1000 овци, че светът се командва от качеството, а не от количеството ……. но съм в период, в който виждам само светлината на приближаващия влак.
    Без външна помощ (Руска), или разпад на ЕС, НАТО, ООН ……. едва ли. А и като се замисли човек, що пък да идват братята руснаци да мрат за едва 5-10% свестни българи?

  5. FuckEU И аз съм скептик братко,лягам и ставам с надежда, че тая лудост няма да продължи. С всеки изминал ден англосаксонците и тази Европа, водена от такива дебили като нашите губи не само доверието на света, съсипва и търпението на собствените си народи.Високите цени, очаквания срив на работните места, победата на Русия в Украина ще направят чудеса. Кой можеше да допусне, че съюза ще се срине. Кой можеше да допусне само преди 2 години това развитие на света. Поглеждай френски и английски независими источници, нашите са абсолютни боклуци. „Two Years After the Start of the SMO, the West Is Totally Paralyzed“ „Les États-Unis prennent pied dans le secteur de l’énergie nucléaire en Bulgarie“ Съединените щати се налагат в ядрената енергетика на България. Повече не може да се трае, наистина трябва да се оформи някакво ядро, някакъв водач, не ам посол, който е обидно нагъл.Това , че ме блокираха за втори път в Свободното слово, за неща каквито пиша и тук е показателно.

    • Иванов, никога не съм смятал френските или британските драскачи за достатъчно умни, за да си губя времето да ги чета. Напоследък се хващам, че взеха да ме дразнят и руските, тъй като го удариха на прекалени разсъждения и обяснения за неща които могат да се кажат в няколко реда. Не че лъжат или грешат, но пък може да им плащат на написани символи или думи.
      Тия глупости дето ги пишат сега на запад, ние сме ги писали преди повече от 12-15 г. така че какво да науча от изостанали във времето си имитатори. Западняците са просто едни шебеци, които тичат след събитията. Хронисти на случващото се с претенции на предсказатели.
      Стигна се дотам, че вярват на някаква си компютърна програма, която наричат изкуствен интелект, макар интелектът по дефиниция няма как да бъде изкуствен. Това си е чисто и просто някаква си компютърна програма създадена по поръчка от колегите. Никой с всичкия си не би си помислил, че произвежданото от компютър е някакво тайно знание, но колко останаха мислещите хора? Повечето лапат въдичката. Тестваха шебека с китайската кашлица – мина. Вързват се без проблем и на зелените талибани, така че ще вярват и на компютъра и бъдещото си устойчиво развитие. Лидер викаш, и за какво им е на такива подчовеци лидер? Не съм Бог и не мога да ги съдя, но нямам против глобалист-сатанистите да ги ваксинират такива неспособни на мисъл и без капка интуиция и инстинкти на самосъхранение организми.

  6. https://www.globalresearch.ca/ го чета от много години, това е сайт на Шосудовски в Отава. Текстовете се превеждат за секунди и на български. Иска се само и единствено интерес и широко отворени очи. Едно сравнение с няколко чужди источника показва в каква степен престъпни са нашите медии, престъпно манипулативни.

  7. Лично аз започвам да се плаша – на първо място от самия себе си. Не, не е възможно да съм съгласен с всяка една мисъл на г-жа Върбанова, да откривам четейки нейните материали, че аз чувствам и мисля абсолютно същото като нея, че това което чета всъщност са моите мисли но изказани от друг човек. Въпреки че се страхувам, в това има и приятна емоция – има още един човек на този свят който мисли еднакво с мен. И тук веднага идва и друга мисъл – също страшно опасна! Не, това не е вярно – има още много хора в България, които мислят по този начин. Бъдещето е ясно – ще има водач. Нашия народ винаги е бил спасяван от божият промисъл, ще бъде спасен и сега. Ще се яви водач – няма да чакаме дълго и тогава вълната на народния гняв ще бъде безмилостна! Ние ще бъдем безмилостни!

    • Кюрдите, палестинците и още около 4000 народа по планетата също са безмилостни, имат си и водачи, но си нямат държави. А ние и нашите родители сме поколението, което лишиха децата ни от родина………. Сега България е антибългарска държава и единствената задача на това сатанинско образование да изчисти (подмени) на територията православното население, с послушно на ционистите такова, което ще мрази Русия. Но пък ние спокойно си чакаме добрата фея от приказките да ни дари с демокрация (банани) и евроатлантически ценности, докато увеличава военното си присъствие……. а нас ни избиват масово. Може би последните 20-30 българина ще се сетят как са ги изклатели безвазилиново за кило цитрусови ГМО плодове.

  8. Левски създава военна организация за освобождение на България и устава му е военен, и дякон едновременно, Помози Свиши Боже, без Тебе нищо не може, ни да хортуваш, ни да те възпеем, ни за справедливост да воюващ, по ехископ Николай, Велими́рович, и по Ботйов подкрепи и мен ръката Боже. И Ленин стратегът вижда власта по улиците се търкаля, и на деветия септември властта не упражнява сила, полицейските участъци празни, полицаите в дома, военните в казармата, а живота под сянката на падишаха и отслабената власт възнегодува мало и голямо, животът губи исконноста си

  9. трудът ВЪЗПИТАВА човешкото у „ЧОВЕКА“!!!“човекът е ЧОВЕК КОГАТО Е НА ПЪТ“!!!НАШИЯТ „народ“ от ПРОИЗВОДИТЕЛ се ПРЕВЪРНА В „консумАТОР“!!!,ЗАЩОТО Е „по ЛЕСНО“(тати НОСИ,МАМА меси,ДА ЖИВЕЙ,ЖИВЕЙ труда на МАМА и на тати на ГЪРБА“)ТОВА СА в момента „хората“ ,все още от КОИТО В МОМЕНТА ЗАВИСИ нещо у Б-я!!!НО ТЕ не ЗНАЯТ във всъшност КАКВО Е ИСТИНСКИЯ,ДОБРОВОЛЕн и СЪЗИДАВАЩ ТРУД!!!А СЛЕДВАЩИТЕ СА ОЩЕ ПО ЗЛЕ!!!ОТ ТЕЗИ ХОРА няма да „иЗЛЕЗЕ“ НИКАКЪВ „водач“!!!ТЕ СА дребни СМЕТКАжии,ТАРИКАТИ,тоест, НА „хляба МЕКОТО,и на РАБОТАТА лекото“- девиз ПРЕВЪПЛАТЕН в живота им!!от СОБСТВЕНИ НАБЛЯДЕНИЯ и от ДЕЙСТВиТЕЛНИ преживявания!!!! У НАС „човекът“ НЯМА ПЪТ,ЗА ТОВА е И „неЧОВЕК“,а КОНСУМАТОР!!!ЗАЩОТО така е „ПО ЛЕСНО“!!!!

  10. Чудел съм се в многото години времето шо е и кому принадлежи. Историята Богу принадлежи, хроника на време, а Левски каже ний сме във времето, то нас променя и ний него. Човеку кое време принадлежи, линейното навярно, от мене до другото дърво, кръговото, родения умира, спиралното, пасионарното и вкакво се мери, в емоционална скала, ала мисъл действие убива а лозето не ще молитва ами мотика

  11. Г-жа Върбанова е напълно права.
    Чакаме Водача. Лидера.
    Когато се появи, безпогрешно ще го разпознаем и припознаем.
    Засега не го виждам.
    Скоро ще дойде на кон и ще се появи от “нищото”.
    Скоро.
    Така е било-така ще бъде и пребъде!
    Тервеле, Мадарски конник с боен кон акхал теке- идвай!
    Да бъде Божията воля!
    Амин!

  12. Днес се появи нов екип на Васил Бошков, ЦЕНТЪР Направиха много добро представяне и са отворени към другите партии. Осъждат категорично Борисов, Пеевски и ПП на Кирчо и Асенча.

  13. Хайде Милена, днес е първи март, хубав български празник, честито. Цяла седмица не си писала, ПИШИ ежедневно. България се пробужда. Трябват митинги, първо на Шипка, после срещу вноса на престъпници у нас, след това за излизане от Нато, за премахване на чуждите военни бази , че и излизане от ЕО. Да спрем пагубния диктат на нашите колониални господари и на всеки опит за рушенето на държавата ни. Не ги мразя нито англичаните, нито американците, не може да се мразят хищници, трябва само да се пазим от тях.

  14. Честит Първи март и на Вас, господин Иванов – и на всички читатели! Ценя Вашия призив да пиша ежедневно и наистина пишех ежедневно по две- три статии в „Свободно слово“, но вече не мога да го правя. По много причини, някои от които са: 1. Човек не може да пише стойностни редове всеки ден по всеки повод. Знам, поводите днес са цяла лавина и всички са важни, но сред толкова важни теми, човек трябва да избира най-важните. 2. Всичко, което съм искала да кажа, вече съм го казала в статиите си през тези две години, в които пишех ултраинтензивно, а също и предишните трийсет години. Остава ми да се повтарям, а това означава – да издребнявам и да влошавам качеството на написаното. Започнах да чувствам едно изчерпване в изразните средства – неминуемо, когато се пише на макс. А аз съм крайно взискателна по отношение на художествената сила на всичко написано от мен. Не мога да бича статии като журналяга. 3. Аз пиша не само публицистика, но се занимавам и с исторически изследвания, и с лингвистика, и с културология. През изминалата седмица завърших едно важно изследване, което можете да прочетете в моя блог.
    И така нататък – да не Ви занимавам.
    Разбира се, продължавам да пиша публицистика, защото тя държи хората будни и защото именно тя ме срещна с превъзходни хора като Вас и 99 процента от коментиращите в този сайт. На всички вас, приятели, от сърце и душа – БЛАГОДАРЯ!

  15. Нещо, което не бива да пропускам, защото наистина ми пречи да пиша: над моя апартамент се засели цигански клан – от две години са наели жилището над мен. Представяте си в какви условия живея и работя.

  16. Кошмар, липсата на хора, с които човек може да общува, да разменя мисли и оценки, де се позиционира в един толкова лъжовен и неморален свят е трагедия. Свидетели сме на една колосална борба между злото и доброто, между библейските Каин и Авел. Аз вярвам, че доброто ще победи, защото то е в основата на съзиданието. Два пъти ме блокираха в свободното слово, но аз съм човек без претенции и това никак не ме вълнува. Опитах се с най-добри чувства да и кажа на Гунчева, че е избрала не само метода, но и целта на своите критики, които съвпадат напълно с директивите за нашето унищожение, от партньорите де.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *