Британският „Таймс“ ШОКИРА: Владимир Путин Поема Командването на НАТО! Ердоган клекнал пред Русия и… Виж Невероятния Обрат Тук:

Въпреки помпозното название на книгата на бившия турски премиер Ахмет Давутоглу „Стратегическа дълбочина“, която излезе миналата година, нито Реджеп Ердоган, нито Давутоглу, нито някой друг в Турция предприемат действие, което да се доближава до описаната в книгата стратегия за развитието на държавата им.

Защото въпросната „стратегия“ е пълен инфантилизъм, предназначен единствено за вътрешна консумация в Турция. Основна доктрина в тази книга е превръщането на съседите на Турция във васални пашалъци и възстановяване на отдавна умрялата Османска империя.

Тази „стратегия“ се провали още преди да бъде обявена по три причини: Първо, Турция изобщо не може да се мери с великите сили Русия и САЩ и затова няма как да осъществява своя собствена политика дори в региона, пък какво остава по света.  

Второ, „стратегията“ на двамата „правоверни“ Ердоган и Давутоглу залага не на мира, а на войната. Защото, ако турците искат да си върнат „географските“ територии, в които е била Османската империя, ще им се наложи да воюват с доста държави, включително с великите сили Русия и САЩ. Те  също имат свои интереси в Балканския калейдоскоп.

И трето, двамата турски пилафчии  „изобретиха“ стратегическа дълбочина при положение, че не могат да се справят със собствената си тактическа плоскост. Тоест, с факта, че в самата Турция се води война. Между ислямисти и европеисти. Между държавната репресивна машина и 25 милионното кюрдско население в Турция. И то доста пълномащабна война. С полиция и армия. С танкове и артилерия.

С други думи, Анкара не е в състояние да се оправи със собствените си проблеми. И това я принуди, за момента, да изхвърли „мечтите“ си за велика Турция, в кошчето за боклук.

И да клекне пред  Русия. Защото от няколко месеца насам Путин заповядва, а бай Реджеп изпълнява безпрекословно. А Москва благоволи да приеме Анкара за свой васал, понеже Турция се отказа от почти всичките си претенции към Русия и Сирия. Ердоган се отказа да подкрепя турските терористи в Крим (предимно от средите на т.нар. кримски татари). Отказа подкрепа на протурските джихадисти в Сирия. Отказа се да сваля Башар Асад, въпреки няколкото последвали „неволни“ изблика на турския президент, че Асад трябвало да бъде свален, които бяха предназначени най-вече за вътрешно-турска употреба. А по въпроса за Сирия, Анкара зае изцяло руската позиция.

Затова преди няколко дни турският премиер Бинали Йълдъръм заяви, че сега има възможност да се построи нова Сирия, при запазване на териториалната цялост на страната и с нова Конституция, която да отразява интересите на всички етнически групи в Сирия.

По всичко личи, че Турция ще се откаже и от подкрепата си за терористите, окопали се в провинция Идлиб. Досега тамошните джихадисти разчитаха изцяло на оръжие,  продоволствие и пари, идващи от Турция.  Но ситуацията  се промени и след освобождаването на Алепо, руските въздушно-космически сили и Сирийската правителствена армия ще се отправят към провинция Идлиб, за да разгромят ислямистките чудовища и в този район. С което руснаците тотално ще затворят общата граница на Ислямска държава с Турция. Тогава Ердоган или ще трябва да спре подкрепата към терористите, които той отгледа, или „сирийското блато“ ще му коства президентския пост, а може и главата! Защото, както стана ясно от изтекли в публичното пространство документи, в неотдавнашния опит за преврат и сваляне на Реджеп Ердоган, организиран от САЩ, само решаващата помощ на Владимир Путин го е спасила от смърт или дългогодишен затвор.

И никак не е учудващо, че след неуспешния опит за преврат Ердоган свали от постове им, висши военни и дипломати, с прозападна и пронатовска настройка и назначи на тяхно място все приятели на Русия.

Това научаваме от  писмо, публикувано в една от най-уважаваните западни медии – британския вестник Таймс. В писмото  току що уволнени висши турски военни с ключови позиции в НАТО, се жалват на Къртис Скапароти, Върховен главнокомандващ въоръжените сили на Атлантическия блок в Европа.  В него уволнените турски военни отбелязват, че ръководството на страната назначава нови турски представители в НАТО, които поставят под въпрос ценностите на НАТО и дори ненавиждат Запада като цяло, докато в същото време изразяват пълната си подкрепа към Руската федерация и нейния президент Владимир Путин.

Тоест, чрез Ердоган и Турция, блестящият руски президент Владимир Путин, скоро ще има решаваща роля и във върховното командване на НАТО, понеже Турция е страната с най-мощни въоръжени сили в НАТО, след САЩ. И като такава страна, турските военни в Северно-атлантическия блок заемат много отговорни и ключови позиции.

Ето ви шах и мат! Така както само шахматиста Владимир Путин умее! Няма ядрени войни, няма изпепеляване на Планетата, няма ги и войнолюбците от САЩ. Путин ги обезврежда в собственото им змийско гнездо. Това е ярък образец  на тактика, интелект и стратегия, на която са способни само руските хора и техния изключително прозорлив президент Владимир Путин. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Към г-н Македонски: Добри анализи в повечето случаи. Но защо е нужен този патос, който омаловажава всичко казано преди това? В един добър анализ (ако наистина е такъв), са достатъчни само фактите! Емоциите има там, където не достига истина!

  2. СЛАВА ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ БЪДИ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА И ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ БРАТУШКИ ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ ВАШИТЕ ПОБЕДИ СА НАШЕТО СПАСЕНИЕ ОТ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ НАТО ЕС САЩ СОРОС БОРИСОВ ЦВЕТАНОВ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *