Борисов се изцепи: Кметовете не са пожарникари!

Борисов голямБойко Борисов най-после се изказа по повод потопа във Варна и се опита да защити своя човек там – кмета Иван Портних.

Той бе категоричен, че не одобрява разменените остри реплики между кмета на Варна , министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев и министър-председателя Орешарски, обаче  в същото време защити кмета като каза, че кметовете не са най-големите специалисти по реакции в криза.

Разбира се, че кметовете не са специалисти, но това им е работата, да осигуряват специалисти и да изискват от тях да си вършат работата, апострофираха го веднага във форумите.

„Хората не ги избират тези кметове, за да са конкретно пожарникари или спасители, а си ги избират да могат да оправят градовете, продължи Борисов, макар и във Варна да няма нищо оправено видимо за момента.

Дори  и кметът да не реагира много адекватно в условията на такава криза, нали там на място пристига пожарна, „Гражданска защита“,  спасители, хора, които получат заплати за това, за да  дават най-верните указания и да  извършват всички действия. Би трябвало даже  намесата на кмета да е чисто подкрепяща, чисто морална там, а не той самият да е  ръководител на операцията . Затова има закон“, размаха пръст  Борисов.

Наистина има закон, но явно експремиерът пак се изказва неподготвен и не го е чел. Кметът на едно населено място се явява и началник на оперативния щаб по бедствия и аварии, ако те се случат и всички са длъжни да докладват първо на него, а той да решава в движение какви мерки да се предприемат. Под негово ръководство са и спасители и „Гражданска защита“ по време на бедствие и криза, припомниха форумци.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Бокоооо хората избират точно за това кмет ,да е полицай,пожарникар,администратор,учител,поп.В случая явно са избрали един чиновник с голяма заплата.

  2. Този защо не научи трудовата характеристика и задълженията на кметовете и да не се цепи неподготвен? Кметът е начело на комисията по всякакви бедствия и аварии. И ако не разбира нещо, трябва да го научи. Не да тича с маркуча, а да знае как да ръководи тези с маркучите.Иначе излиза, че задължението на кметовете е само да крадат.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *