Борисов се готви да управлява още 15 години! Ето как:

Колко му трябва на Борисов продължи да ни смята за прости още най-малко 15 години? Половин процент повече за неговата партия, и първо място, независимо от общия брой на гласове. Хвалбата да бъде първи този път няма да е никак случайна. Защото в света на бандитизма няма емоции. Там има прости сметки, за които тъпите поданици даже и не подозират.

Задача номер 1 е ГЕРБ да бъде на първо място в едни нови парламентарни избори. Не случайно правителствените агенции прогнозират точно това. Няма никакво значение, че всички останали партии ще имат общо четири пъти повече гласове. Важното е никоя от тях да не може да състави правителство. Тогава почват врътките на Борисов вътре в тях. Я да си спомним 65-те милиона, дадени на Гергов за Дупката във Варна. Какво да кажем за 350 милиона за плавателен канал до пристанището на Доган? Плюс студен резерв и незнайно колко още екстри. Няма да споменаваме оядените „патриоти“, за които прогнозите неслучайно са, че ще минат 4-процентовата бариера. Остава да се изкара някой лев от парите на простия българин за още една – две парламентарно представени партии. Мутрите знаят, че никой не е по-голям от пачките с евро по 500-арка.

За това сега Борисов спешно спасява партията си. Трябва му една десета от процента, за да е на първо място. Той дори е готов като начинаещ любител на шахматните гамбити да жертва почти всичко по пътя си. След като прецака бургаския кмет около Росенец, завчера на топа на устата бе сложен и варненския кмет. И двамата все още имаха шанс да говорят с протестиращите в своите градове, но шефът на партията нарочно ги хвърли в устата на вълците. Докато верните му кучета, областните управители, гледаха ехидно отстрани. За това в последно време пред камерите все повече треперят министрите на ГЕРБ, трепери даже и Томислав Дончев.

Голямата игра е обаче спешно заповяданата нова конституция. Независимо от всички идиотщини в нея, тя прави оставането на Борисов във властта за поне още 15 години напълно реално. При 120 депутати, например, е ясно, че е по-лесно да шариш с торбата с евро вътре в партиите. Спестяваш някой и друг лев и ефектът е още по-голям. За това голямата мечта на Борисов е коалицията ГЕРБ-БСП по германски християн-социалдемократически модел, на която само Корнелия играе мръсно.

Най-смешното е обаче орязването на правомощията на президента. Голямата мечта на Бойко да стане вечен президент направо е на една ръка разстояние. За това Радев е наречен простак, фигурант и какво ли не още. Борисов ту се прицелва в този пост, ту се отрича като че ли е на страстна изповед пред дядо Николай. За тази цел няма никаква пречка 120 депутати бързо да гласуват за президентска република во главе именно с Бойко. Да го превъртят за три възможни мандата и Борисов да удари Путин не само по елитни кучета, но и по всевечно дълговластие.

Какво значение тогава колко лъва имало на българския герб? Боли го оная работа истинският ГЕРБ.

Послеслов

Впрочем, ГЕРБ не случайно плаче с неистови сълзи за среща с протестиращите. 500-евровките вече са в чували под масата.

Чака се агънцата на демонстрациите да седнат на обяд с вълчите в овчи кожи.

Цанко Цанев

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. „Народният“ ни премиер намери път към народа: Коя институция в България е с най-нисък рейтинг? – Парламента. Кои са най-мразените хора в България? Депутатите. 240 хрантутници, които от години населението иска да намали двойно. С това Борисов иска да привлече протестиращият народ на своя страна. С новата конституция той се надява да ограничи правомощията на президента. Докато се свика ВНС, докато се приемат изгодни за него закони ще минат в най-добрия случай месеци. А това му е целта – да изкара мандата си до редовните парламентарни избори. Тогава ще заработи добре смазаната избирателна мащина и той за пореден път ще спечели избори. Но той си прави сметка без кръчмар. Повечето от специалисти по конституционно право смятат, че за намаляване на броя на дерутатите на 120 не е необходимо свикване на ВНС. Аз лично се надявам, че щом се стигне до свикване на ВНС и това трябва да бъде целта на опозицията с новата конституция България да стане ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА, а ние избирателите ще си изберем за прездент Радев.А Бойко ще го пратим там където му е мястото. Точка по въпроса.

  2. Крайно време е за радикални мерки на протестиращите ,защото хората не могат да протестират безкрайно мирно.Тези мутри час по-скоро трябва да се окажат в затвора и процесите в държавата да тръгнат нормално.Всяка сутрин по платените телевизии гледаме мазните и купени физиономии на разни ‘социолози ‘и ‘професорки’,които и метачи на нужници не стават,но видите ли врачуват, че без бащицата и неговата противна крадлива партия света ще пропадне!Време е да се издига ешафода!Иначе при това бездействие скоро бб ще скрои нова шапка на народа!бъдете живи и здрави всички будни хора в България!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *