Борисов и Доган Изхвърлиха Посредника си Пеевски зад Борда! Вижте Защо:

boiko_peevskiДепутатът от ДПС Делян Пеевски най-неочаквано се отказа от купуването на  телевизията „Канал 3“ и то в мига, в който сделката бе на път да се финализира.
Без видима причина маститият медиен бос първо заяви, че се отказва от участието си във всички бизнес-проекти  в страната, като последователно продаде дяловете си в „Булгартабак“ и отказа да придобива дялове в „Химко“. Негови подставени фирми не участваха и в подновените от Бойко Борисов търгове за обществени поръчки.
Пеевски разпространи и изявление до медиите, в което се изкара жертва на спекулации от други конкурентни медии и че името му било очернено:
„Твърдят, че имам медийна империя, а аз нямам. Фирмата ми  „Нова Българска Медийна Група Холдинг“ АД издава само няколко вестника и те са „Меридиян мач“, „Монитор“, „Телеграф“, и „Политика Днес“. Освен това имам и участие в регионалния вестник „Борба“… и никъде другаде!“ Това правело незначителен процент от общия брой на печатните медии у нас и не можело да става и дума за монопол. Но конкуренцията го очерняла, твърди той.

Пеевски стигна и по-далеч – заяви, че няма участие в електронни новинарски сайтове.

Е, тук бихме попитали – минава ли корабче през окото ни, или не?

Същото се питат и читателите на 4 големи и още поне 50-тина средно големи сайтове, които може да не се водят на хартия на Пеевски, но са буквално като две капки вода с политиката и съдържанието на притежаваните от него вестници.

dogan_peevski

В тези сайтове винаги, когато стане дума за самия депутат, коментарите под новината биват забранени. Онзи ден коментарите бяха блокирани дори под новината, че Делян Пеевски изпрати отворено писмо до медиите.

В подопечните вестници, сайтове и телевизии на Делян Пеевски се вадят горещите кестени, които пречат на Бойко Борисов. Открито се оплюват всички опоненти на Премиера- Слънце, като биват наричани с толкова грозни епитети, че довеждат до стрес дори враговете им. А на всичкото отгоре очернящите им кампании са изключително некадърни и нескопосано съшити с бели конци: Така например от пресолената помия, с която медиите на Дебелян щедро заляха Радан Кънев, ДСБ-лидера се пръварна в мъченик, вместо да бъде смачкан. В същите медии пък друг яростен опонент на Борисов, Слави Трифонов бе наричан толкова пъти мутра и педофил, че хората го съжалиха и твърдо взеха страната на шоумена.

Делян Пеевски може да има официално четири медии, но и слепите виждат колко са наистина – (реално Д.П. държи над 90 % от вестниците и близо половината от новинарския трафик в интернет- б.р.).

А политиката е една и съща – Борисов на пиедестал, останалите – под ножа!

Това даде обратен ефект и вместо да помага, започна на пречи на премиера.

Толкова яростната и грозна атака срещу опонентите му се обърна срещу самия него.

Всички се питат КОЙ удари Пеевски през ръцете. Кой го накара трескаво да разпродава бизнеси и медии на килограм.

Пръв се удари самият той, защото се самозабрави. А след това му спряха кранчето благодетелите му Доган и Борисов.

Именно Доган и Борисов използваха Делян като гарант и посредник в общите им бизнеси. И сега, когато машата е тотално омърляна, тя вече не им е нужна.

Кой ще е следващият гарант за частно-собственическите бизнес интереси на дуото Бойко Борисов – Ахмед Доган, ще разберем не много скоро. Защото схемата с невзрачното дебело момченце – посредник вече се изтърка. И най-вероятно кукловодите ще измислят качествено нова стратегия. Която ще разплетем и осветлим… едва когато тя си е свършила работата.

Триумфът на политическия театър продължава!

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. „Всички се питат КОЙ удари Пеевски през ръцете. Кой го накара трескаво да разпродава бизнеси и медии на килограм.“
    Има един мустакат чичко, в момента в Белград, на когото искат да припишат фалита на една банка. Май излиза от нокдауна и атакува.

  2. Театър! Може и да го махнат наистина, но чак след изборите. Къде ще си намерят толкова послушно прасе?

  3. Абсолютно точна статия.Но едно забравят Догон и Борисов че че Българският народ разбра кой са те и какви мизерии са му правили Господ да им е на помощ не ги чака вече светло мошенническо бъдеще.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *