Битка на австрийската граница! 5000 мигранти събориха оградата и нахлуха в страната

Бежанци австияКъсно снощи на границата между Словения и Австрия  бе регистрирано сериозно напрежение.

Близо 5000 мигранти неочаквано се струпаха от всички посоки до граничния пункт Шпилфелд. Те пристигнаха изневиделица, явно с предварителна уговорка и около полунощ буквално събориха загражденията  и влязоха  на австрийска територия. Граничари и полицаи били толкова шашнати, че не реагирали, за да не убият някого в разбеснялата се тълпи.

Мигрантите започнали да скандират, да крещят, че са гладни и да се опитват да направят бунт,  но австрийската полиция все пак успяла да овладее ситуацията, да ги укроти и да ги регистрира един по един, отвеждайки ги на групи в различни посоки. Някои се дърпали и не искали да останат в групите, хвърляли жестоки обвинения върху полицаите и буквално ги предизвиквали към насилие. Униформените обаче се овладяли и не се поддали на провокацията.

Този случай предизвика недоволството на Словения и Хърватия, че още не са поличили пари от ЕС да охраняват Шенгенската граница. Всичко се правело със собствени сили и средства. На моста униформените били безсилни срещу тълпите, които се събирали и атакували граничните пунктове. Напред избутвали майките с деца и ревящи бебета, а отзад се криели мъжете.

Властите в Любляна заявиха, че очакват да получат подходящо полицейско оборудване и екипировка. Словения и Хърватия взаимно се обвиниха, че не защитават християнските ценности, въвлечена бе и Унгария.

В същото време австрийската граница е атакувана вече от над 200 хиляди бежанци, идващи само от Хърватия.
Според хърватския вицепремиер  Ранко Остойич издигането на стени е безсмислено, защото тълпите са огромни и  нито една войска или стена досега  не са спрели прилива на мигранти.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *