БАХМУТ Е ОБКРЪЖЕН! Руските сили установиха контрол над магистралата Бахмут-Часов Яр!

Руските войски обкръжиха Бахмут. Единственият път за отстъпление на украинските гарнизони в града – магистралата Бахмут-Часов Яр е поставен под огневия контрол на руската артилерия. В момента се водят боеве за установяване на физически контрол над магистралата, свързваща града със съседния град Часов Яр, съобщи назначен от Русия представител в Източна Украйна по руския Първи канал.

“Бахмут е в оперативно обкръжение, нашите сили затягат обръча около града”, каза по държавната телевизия Ян Гагин, съветник на назначения от Русия високопоставен представител Денис Пушилин. “Сега се водят боеве за контрола над магистралата Часов Яр – Бахмут.”

Русия твърди, че е установила контрол над няколко населени места на запад от Бахмут (Артьомовск), където от месеци войските й и наемниците от частната военна компания “Вагнер” водят ожесточена битка за града с подразделенията на украинската армия, в която едната страна се опитва да изтощи силите на другата.

Карта на фронта от днес сутринта- 1 февр., 23 г. През последните 6 часа руските войски обкръжиха Бахмут от север и от юг и поставиха магистралата Бахмут-Часов Яр под огневи контрол. Градът е в оперативно обкръжение и е въпрос на часове да бъде и физически блокиран.

Успоредно с обкръжаването на Бахмут руснаците започнаха да се придвижват и на север от Соледар с крайната цел да обкръжат Северск.

„След превземането на Благодатное бойците от ЧВК „Вагнер“ започнаха едновременно настъпление на север и на юг от другия бастион от последната украинска защитна линия в Донбас преди агломерацията Славянск-Краматорск – гр. Северск. Последва превземането на Васюковка. Руската частна армия се опитва да превземе и Никифоровка. След което ще им останат 6-7 км, за да прережат един път и да вземат под огневи контрол следващият, с което ще прекъснат снабдяването на украинските защитници на Северск с боеприпаси“, коментира пък военният анализатор Юрий Подоляка, който е роден в украинският град Суми.

„Едновременно с това продължават атаките на руснаците в Донецка област на север от река Северски Донец. Руските сили там се опитват да преминат брега и да обкръжат плътно украинската войска, да излязат на по-изгодни позиции за нанасяне на артилерийски удари по комуникацията на противника си“, добавя украинския анализатор с руско самосъзнание Юрий Подоляка.

„След ожесточени сражения ВСУ отстъпиха село Парасковиевка в северните покрайнини на Бахмут (Артьомовск). Защитниците на селището с мъка отстъпиха тази позиция, разбирайки важността, защото със загубата й, се отвари пътя за обкръжение на Бахмут и от север“, коментира Подоляка.

Според него руските войници вече водят сражения в центъра на село Ивановское, което е буквално на няколкостотин метра от магистралата Бахмут-Часов Яр.

„На юг от Бахмут продължават атаките в посока към Часов Яр, боеве се водят в село Ивановское. Разширява се плацдарма и плътния контрол над пътя от Константиновка до Артьомовск“, каза още той.

На руските ВС им остават около 8 километра до пълното физическо обкръжаване на Бахмут (Артьомовск)

На руските войски им остава да изминат само още няколко километра, за да затворят напълно обръча около Артьомовск (Бахмут). Това заяви по Първи канал на руската телевизия подполковникът от ЛНР в оставка и военен експерт Андрей Марочко.

„Нашите сили взеха града (Артьомовск. — бел. ред.)… в подкова. Заградили са го от три страни и половина. За да затворят тази подкова, те трябва да изминат само още около осем километра“, каза офицерът.

Според него за планирано изтегляне на подразделенията на Въоръжените сили на Украйна от града вече НЕ може да става и дума.

„Те са обкръжени. Единственият път, по който можеха да се изтеглят с техниката си, е под огневия контрол на руската артилерия. Ако ВСУ се опитат да напуснат града организирано, това ще се превърне в катастрофа за тях. Бягството на отделни бойци или взводове от това населено място все още е възможно, но само пеша през полето. Повече или по-малко здравомислещи хора сега се опитват да избягат от Бахмут по някакви тайни пътеки, защото там украинската армия в момента понася колосални загуби“, каза Марочко. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. ТАКА,ТАКА,ДАВАЙТЕ ВПЕРЬОД! ДО КОНЦА!!! ЗА РОДИНУ !!!ОБИЧАМЕ ВИ,ВЕЛИКИ ДЕЦА НА БРАТСКА РУСИЯ!!!! ВЕЛИК ПОКЛОН ПРЕД ВАС!

  2. ГОСПОД ДА Е С ВАС БДИ НАД ВАС И ВИ ПАЗИ МИЛИ СВЯТИ БРАТСКИ ВЕЛИКИ РУСКИ ДЕЦА ПОБЕДАТА ДА Е ВАША ЖЕЛАЕМ ВИ ГО ОТ СЪРЦЕ БРАТУШКИ МЕЧТАЕМ СКОРО ДА ВИ ПОСРЕЩНЕМ В БЪЛГАРИЯ ДА Я СПАСИТЕ ОТ СЪЩИЯ ФАШИЗЪМ !

  3. Обичам тези смели руски чеда! Те са наша кръв! Пожелавам им успех и без жертви, защото Бог е с тях!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *