Байдън отвлича вниманието на американците от икономическата криза в САЩ

Преди дни президентът на САЩ Джо Байдън свика пресконференция в Белия дом и обявяви пред света ликвидирането на главатаря на терористичната групировка “Ислямска държава”.

Станахме свидетели на поредното ликвидиране на лидер на терористична групировка в Сирия, Ирак, Афганистан…, планирано от администрацията на президента на САЩ, за да отклони вниманието на населението на страната от социално-икономическите проблеми в страната.

Тази политическа маневра не е „изобретение“ на обкръжението на Байдън. В продължение на няколко десетилетия САЩ не са спрели да използват най-различни политически тактики, за да разсейват населението в информационната сфера.

Пример е решението на президента Буш, който зад паравана на отмъщението за атаките на 11 септември отприщи война в почти целия Близък изток. Основната цел на това решение беше да остане на поста си, тъй като след терористичните атаки в Ню Йорк нивото на общественото недоволство от президента Буш достигна 90%.

Вторият човек, който използва този сценарий, беше Барак Обама, който принуди страните от НАТО, в частност Франция, да започнат военна операция срещу Либия. Малко хора си спомнят, но рейтингът на Обама преди началото на либийската война беше под 35%, а след свалянето на Кадафи подкрепата на американското население към президента на страната нарасна до 75%.

Виждаме, че когато в Съединените щати започне вътрешна политическа криза, Белият дом започва регионална война, като няма значение къде и срещу кого. Краят на войната, като правило, е ликвидирането на някой лидер на терористична организация.

Такъв беше случаят в Ирак, когато Буш-младши започна войната, а победната точка беше поставена през 2011 г. след операция “Нептун”, по време на която беше ликвидиран Осама бин Ладен, лидерът на терористичната групировка “Ал Кайда”. Сценарият беше абсолютно идентичен през 2019 г., когато лидерът на “Ислямска държава” Абу Бакр Ал Багдади беше ликвидиран.

Прави впечатление, че и Бин Ладен, и Ал Багдади получават финансиране от тайни фондове, свързани с Конгреса на САЩ, а най-добрите инструктори на ЦРУ се заемат в обучението на терористичните групировки. Но повече за това друг път.

Сега сме свидетели на поредния опит на администрацията на президента на САЩ да повиши рейтинга си, както и да отвлече вниманието на американското население от социалните и икономически проблеми.

Затова лидерът на “Ислямска държава”, който изпълняваше заповедите на Белия дом повече от три години, беше убит. Трябваше да пожертват джобен терорист, за да стабилизират леко вътрешнополитическото положение.

Служителите в Белия дом обаче разбират, че унищожаването на някакъв терорист в Сирия няма да разсее американците, както трябва, което означава, че скоро Байдън ще започне нова война някъде по света. Това ще му позволи да остане на власт и да подобри икономическата ситуация.

Той вече направи първите стъпки – даде заповед за прехвърляне на американските военни в Украйна. Онзи ден 8500 американски войници бяха приведени в бойна готовност и всеки момент можеда бъдат изпратени в Източна Европа. Ескалацията на конфликта в Донбас ще позволи на САЩ да печелят огромни пари от продажба на оръжия, лекарства и храна за Украйна. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Това са истински анализи, които рисуват истинския образ на сегашния хегемон.Те са подкрепени от множество материали в независимата чужда преса. Погледнете обаче какво се пише във ФАКТИ и в други наши сайтове, където се поместват абсолютно манипулативни материали и на такива доказани персони като Плевналиев, Елена Поптодорова, Соломончо и много други. Много от наши журналисти и такива с добро ниво не могат да скрият русофобията си, или заработват чуждо плащане.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *