Арестович: Разделянето на Украйна вече е договорено, политическото споразумение за мир предстои (С ВИДЕО)

Западът, Русия и Китай вече са се договорили да прекратят конфликта в Украйна в близко бъдеще. А сега, в навечерието на финалните преговори, до окончателното подписване на мирния договор военните се стараят да заемат по-изгодни позиции.

Това заяви в интернет канала „UkrLife с Людмила Немиря“ бившият съветник на украинския президент Алексей Арестович, който благоразумно избяга на Запад.

„Вече е постигнато споразумение между САЩ, Франция, Китай и Владимир Владимирович (Путин), с което политически се прекратява конфликтът в Украйна. Съвсем скоро ще е финалната среща. Свидетели сме на финален спринт преди преговорите, на които централният въпрос за спирането на огъня ще е съпроводен с разчертаване на новите граници“, разкри Арестович.

„И тук виждам синхронизация. Тоест Китай и Русия демонстрират, че „са в състояние да причинят голяма болка на Запада“… Москва и Пекин влизат в срещата на върха в Швейцария и в следващите етапи на преговорите (които се водят, но не се афишират) от позиция на силата.

Русия казва: „Вижте, можем да отворим нов фронт в Харков, в Сумска област, можем да отворим нов фронт в Балтика“, китайците казват: „Ей сега ще си вземем Тайван, така че нека се разберем приятелски… Китай казва на САЩ: Спрете да пречите на достъпа ни до Тихия океан. Путин казва на САЩ: Изтеглете НАТО от Украйна“, казва бившият съветник на Зеленски.

„Това, което се случва сега, много ми напомня на опит за заемане на колкото се може по-изгодни позиции в навечерието на големи мирни преговори.

Си Дзинпин излезе с Путин след последната им среща на 4 очи в Пекин и казва: „Политическо решение, основано на Истанбулското споразумение“. За това може да има само две обяснения. Първото е, че това е чистата истина, това е съвместно политическо изявление между Китай и Русия, а второто е стратегическа дезинформация преди началото на голямо клане“, коментира Арестович.

„Но преди да започне голямо клане, ти не разбиваш военното си ведомство, не насъскваш ФСБ срещу военните, защото никой в такъв решаващ момент не сменя командирите в армията си“, казва Арестович.

Бившият съветник погреба и поредния мит на украинската пропаганда, която многократно обещаваше на гражданите си неизбежен икономически колапс на Русия и дворцов преврат в Кремъл.

„Те могат да продължат войната в същия режим, без особено напрежение поне още 10 години – това е сигурно… Когато стане дума за затягане на коланите в името на непонятни геополитически идеали, те винаги са го правили с готовност. Такова поведение е обичайно за тях. Тоест, наистина могат да затегнат коланите, да сплотят населението и т.н. Затова не бих казал, че нещата при тях са особено лоши“, добавя той.

„Има много приказки за това как икономиката им щяла да се срине утре и за това, за това, че има ужасни кавги в руския елит, че Путин лежи (мъртъв) в хладилна камера… Всички тези твърдения са неверни“, обобщава Алексей Арестович.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Русжфол съм1 но не озобрянам действията на Путев вУкрайна.

    • Купи си едни вибратор и си го наври в неграмотния осран задник

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *