“Алтернатива за Германия“ ще иска разпускане на ЕС

Втората по големина немска партия, която през последните месеци непрекъснато увеличава процентите си на подкрепа „Алтернатива за Германия“ заяви, че по време на кампанията за изборите за Европейски парламент през следващата година ще поиска „разпускане“ на Европейския съюз.

Партията ще поиска Германия да напусне блока.

„Търпението на лидерите на партията към ЕС е изчерпано. Ето защо искаме Европейският съюз да бъде разпуснат и на негово място да основем нова европейска икономическа общност на независими държави, както и общности по интереси“, гласи прессъобщение на партията, цитирано от ДПА.

„Алтернатива за Германия“ ще гласува тази своя позиция в края на юли. През последните месеци патриотичната партия е в небивал възход. Социологическите проучвания сочат, че днес за нея биха гласували 20 % от избирателите в Германия и цели 40 % от електората в източните провинции (бившата ГДР). Партията подкрепя излизането на Германия от ЕС още от 2019 г. и призовава за премахване на Европейския парламент, който нарича „зловредна глобалистка сбирщина“. Парламентарните избори в ЕС са насрочени за юни 2024 година.

Миналата седмица лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов се  срещна с  лидера на „Алтернатива за Германия“ Тино Крупала и двамата обсъдиха съвместни действия на европейско ниво. От пресцентъра на „Възраждане“ съобщиха за срещата със следното прессъобщение:

„Установеният диалог между двете партии е основание за оптимизъм в двустранните им отношения на европейското политическо пространство.“
Според последните социологически проучвания „Алтернатива за Германия“ е втора политическа сила след  „Християндемократическия съюз, като разликата между двете партии е само 5 %.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. НАЙ ГОЛЯМАТА АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ Е САМО И ЕДИНСТВЕНО БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ !

  2. Костя кога ще прави “контрапреврат”?
    Или си получи рентата, след като стопира първата протестна вълна под предлог “преговори”, когато се покри като мишок “карантиниран”?
    Закривай.

    • И какво става с референдума за приемане на еврото? Излезне ли Германия от ЕС, еврото умря, а Кокорчо натиска да го приемаме.

    • Mи кат нещеш „Възраждане“ гласувай за ПП, ГЕРБ, ДПС, БСП ! Та таковам у патката непрокопсана!

  3. Прави са, трябва да бъде разпуснат не само джендърхалифата, но и всички правителства в колониите, а краварите да си назначават губернатори.
    Робите в ес, които са над 80% едва ли ще имат против.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *