Александър Антов убит в семеен трилър! Дизайнерът обличал безплатно Цветан Цветанов!

Александър Антов
Александър Антов

МВР ще потули убийството на Александър Антов – дизайнера на властта, който беше ликвидиран с 2 куршума в главата на 8 януари. Това твърди негов дългогодишен близък приятел пред репортер на Скандално.нет. Двама били заподозрените като поръчители на разстрела на Антов. Единият е мъж с инициали Д.Д. и е човек от криминалния контингент, който е доверен приятел на близък роднина, твърди източник на „Скандално.нет“. Връзката в този случай между убития и вероятния поръчител е роднинска и финансова. МВР обаче все още нямало никакви следи за физическия убиец и посредника за поръчка на покушението, които да доведат до арести.

Около Антов има интереси за десетки милиони. Убийството му ще помогне на един кръг да превземе бизнеса и имотите му чрез подставени лица, категоричен е приближеният му, който също е дал показания, но не вярва, че престъплението, което приличало на семеен трилър, ще бъде разкрито.

Антов с Цветан Цветанов
Антов с Цветан Цветанов

63-годишният Александър Антов е основател на модната къща „Агресия“ и започва бизнеса си преди 25 години. Приближен до всяка власт, досега той не е имал проблеми нито в дейността си, нито с кредитори. Атов често позираше с премиери и министри. Един от клиентите му е Цветан Цветанов, който като вътрешен министър става известен и с костюма, ушит в завода на „Агресия“. Ризата носеше надпис на маншета „Tzv Tzv“ по специална поръчка на сегашния депутат. Собственикът на верига от апартаменти в столичния квартал Изгрев обаче не е платил нито стотинка за дрехите, които са му подарявани, категорични са запознати с модния бизнес. В замяна на това проблемите на Антов са решавани на високо държавно ниво. Десетки други публични личности също се обличаха безплатно от реномираната марка – сред тях и Петър Стоянов – Сумиста, шампион по бойно самбо.

На 8 януари вечерта Александър Антов излиза от къщата си в баровския квартал „Бистрица“, както прави почти всеки ден, за да разходи кучето. Часът е около 18.30 ч. Антов завива покрай оградата на къщата и тръгва по пътека в природен парк Витоша. Там редовно минават туристи. В този работен ден в края на седмицата обаче няма посетители. Времето е студено и има сняг. Убиецът е чакал Антов на пътеката, по която всеки ден е минавал, категорични са присъствали на огледа. Убил го професионално с два куршема в тила. Експерти не са открили гилзи на местопрестъплението, което означава, че убиецът ги е прибрал, спокоен че няма никой наоколо.

Александър Антов с Бойко Борисов
Александър Антов с Бойко Борисов

Предполага се, че килърът е имал предварителна информация за навиците на жертвата си. Точно затова криминалистите се насочили още в началото към най-близкия кръг на бизнесмена.

Още в първите часове след убийството станало ясно, че няма шанс то да бъде разкрито въпреки съмненията на бизнес партньорите на Антов и част от семейството му.

Приближеният до властта кмет на Бистрица Николай Гюров пусна информацията, че убийството е аматьорско и битово. Според източник на Скандално.нет това е добре премислен ход и Гюров е бил подтикнат да го каже. Още в началото е имало план разследването да бъде хвърлено в друга посока с версия „случаен турист се скарал с антов заради кучето и го убил при скандала“.

Едва на следващия ден става ясно, че убийството на дизайнера на властта е добре планирано, поръчково и изпълнено професионално. Камерите около къщата му записали единствено как върви покрай оградата. Нямало и следа от убиеца. На местопрестъплението са открити много следи от обувки в снега, но нищо повече!

Основната версия за убийството на Александър Антов – бизнес интереси, се споделя и от шефовете на работодателската организация КРИБ, които поискаха оставката на Вътрешния министър Румяна Бъчварова ако МВР не хване убиеца.

Мащабната дейност на модния бизнес, свързан с Александър Антов, пропада в последните години, когато съпругата му Мая се разболяла от рак. Нерви и проблеми в семейството довели до злокачественото заболяване и Сашо Антов имал своя версия за това. Не контактувал с никого. След смъртта на съпругата си в края на миналата година заявил, че се оттегля от бизнеса. Имало е няколко оферти към него за продажба на „Агресия“ от 2013 г. до началото на 2016 г., твърдят в модния бизнес. Той обаче имал свое виждане за развитието на фирмата си след като се оттегли. Започнал прехвърлянето на предприятието по сложна схема с подставени лица. В същото време закъсал и финансово. Поел ангажименти към няколко големи бизнесмени година преди да бъде убит. Но мъката от смъртта на съпругата му го смазала и не работел с всички сили за да спаси бизнеса си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *