Активист на ГЕРБ опита да Прегази протестиращи с джипа си!

Кандидатът за кмет на Кресна от ГЕРБ на местните избори през 2019 г. Милчо Караджов отказа да се съобрази с протестиращите, които блокираха вчера движението в града и се вряза в тях с джипа си. До кървава катастрофа с жертви не се стигна само благодарение на провидението и на навременната намеса на полицията, която успяла да го спре.

За инцидента свидетелства във фейсбук профила си един от потърпевшите Стефан Делиов.

„Пресичахме пешеходната пътека по главен път Е-79 в знак на протест, като периодично вдигахме блокадата и пропускахме движението. На едно от спиранията на трафика той (Милчо Караджов) изскочи с сжипа си от пресечка на главен път Е-79 и  с мръсна газ се вряза в тълпата протестиращи, като успя да спре на 10 см. от детето и жена ми. Имаше намерение да продължи да гази хората, но аз и още няколко протестиращи се хвърлихме върху капака на джипа му. Това го забави и когато се опита да тръгне пак срещу хората, пристигна полиция. Милчо Караджов беше кандидат-кмет на Кресна от партия ГЕРБ през 2019 г. Този човек не беше с всичкия си- беснееше, псуваше ни и заплашваше, че ще ни избие“, разказа Делиов.

По думите му в протеста участвали около 150-200 души, а стотина от тях блокирали главния път чрез нескончаемо пресичане на пешеходна пътека.

За инцидента с кандидат-кмета на ГЕРБ Милчо Караджов съобщава и сайтът за новини от Югозападна България „Инфомрежа“, който публикува и снимка. В съботния ден протестиращите от Кресна направиха първата блокада на главен път в страната. Реализирали са я буквално минути след призива на протестният щаб в София за гражданско неподчинение в цялата страна от понеделник. „Много от шофьорите показваха подкрепата си към хората. Единствено функционерът на ГЕРБ се е опитал буквално да прегази с джипа си пресичащите, но е бил спрян от полицията“, пише „Инфомрежа“.

Протестиращите от Кресна, Благоевград и Сандански – са се присъединили към исканията на протеста в София и други градове за оставките на главния прокурор Иван Гешев и на правителството на Бойко Борисов и декларират, че в понеделник ще окупират всички обществени сгради и ще блокират пътищата в Благоевградска област.

Днес се очаква и в Благоевград да се проведе протест, който да затвори главен път Е-79  при местността Полигона от 16 ч. Skandalno.net

Въставай, България! Долу Диктатурата! Да живее Свободата! Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВНИМАНИЕ! В ПОНЕДЕЛНИК, В 7 СУТРИНТА ВСИЧКИ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА С ПРИЗИВА: „ВСИЧКИ ВЪН!“ ОТ ПОНЕДЕЛНИК – ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ И НАЦИОНАЛНА СТАЧКА! БЛОКИРАМЕ МАГИСТРАЛИ, БУЛЕВАРДИ, ГАРИ, АВТОГАРИ, ЛЕТИЩА, ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ И ОБЩИНСКИ СГРАДИ… ЦЕЛТА Е ПЪЛНА БЛОКАДА НА ДЪРЖАВАТА – ДО ОСТАВКАТА НА ХУНТАТА! От организаторите на националния протест проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов, Арман Бабикян.

Ние от Скандално.нет ще сме там. А вие?!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. ВЪСТАВАЙ БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ ТОВА Е ПОСЛЕДНИЯ НИ ШАНС ДОЛУ ДИКТАТУРАТА ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ

  2. ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ТОВА Е ПОСЛЕДНИЯ НИ ШАНС В ИМЕТО НА РОДИНАТА ДОЛУ ДИКТАТУРАТА НА БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ ФАШИСТКАТА ХУНТА МАФИЯ ГЕРБ ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *