Сменят борда на „Пирогов“ с наши хора от ГЕРБ

„Наши хора“ завзеха борда на директорите в „Пирогов“. Без да изчака становището на прокуратурата, здравната министърка изхвърли двама от членовете на борда и сложи веднага нови четирима. Новаците до един са кадри на ГЕРБ и работят в министерството на финансите, на икономиката и здравеопазването.

Засега професор Димитър Раденовски остава директор на болницата и шеф на борда, но министър Атанасова заяви, че той не е освободен от отговорност и ще я носи. Междувременно главният прокурор Борис Велчев заяви, че няма спомен при него да има стара проверка на болницата, по която да не е образувано дело. Запознати коментираха, че член на борда не означава по-голям контрол, а просто още една заплата…

Атаката срещу „Пирогов“ започна внезапно и сума ти кирливи ризи бяха развети на показ, още преди да е завършила проверката. bTV веднага сервилно покани двама лекари, в два различни дни, които направиха потресаващи разкрития, за които кой знае досега си мълчаха. България научи, че детски кости се пробиват с дърводелска бормашина, а болницата укривала престъпници с фалшиви диагнози. Понеже стана ясно, че единият престъпник бил Марчело Джолотов, той се закани днес да съди лекаря за клевета. Наистина ми беше направена операция и това може да се докаже – заяви той. Нямам никаква полза да се укривам в началото на съдебен процес, които иска да шикалкави, обикновено го прави в края му. Професор Раденовски също ще съди лекаря за клевета и за уронване престижа на здравното заведение. Сред медицинските среди пък упорито се носи слухът, че ГЕРБ иска да вземе властта в „Пирогов“ и вече е постигнал това.

Какво се случва в „Пирогов“. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.