Присъдата: 9 години затвор за Гълъбин Боевски!

Гълъбин Боевски получи 9 години и 4 месеца затвор от бразилския съд, съобщи адвокатът му Ивайло Дерменджиев. Олимпийският шампион беше арестуван през есента на 2011 с 12 кг кокаин в багажа на летището в Сао Пауло.

Издаването на присъдата се забави заради празниците в Бразилия. Делото на Гълъбин Боевски се води от строгата съдийка Мария дел Прадо, която е известна с безкомпромисното си отношение към наркотрафикантите.

Адвокат Дерменджиев заяви, че е доста изненадан от суровото наказание, което е наложено на клиента му. Преди половин година друг българин, задържан със същото

Красимира е съсипана от тежката присъда

количество кокаин, е бил осъден на 5 години.

Съпругата на Гълъбин, Красимира Боевска,  пристигна в Бразилия малко преди началото на заседанието. Тежката присъда със сигурност е удар за жената на олимпийския шампион. Красимира се надяваше, че съдът ще оневини съпруга й. Според Боевска, Гълъбин е станал жертва на случайност.

Български наркотрафиканти, които в момента излежават присъди из бразилските затвори, обаче са категорични, че такива „случайности“ няма как да станат. Оправданието с подменените куфари е обичайното, но то е до болка познато на съдиите и изобщо не ги впечатлява. Адвокатът на Боевски заяви, че ще обжалват присъдата на следващата инстанция.

Щангистът продължава да отрича, че е наркотрафикант. Боевски твърди, че винаги купува нови чанти, когато пътува в чужбина. Според него, багажът с кокаина по погрешка е попаднал у него и е бил предназначен за друг човек.

Българските власти не са установили връзки между Гълъбин Боевски и родни наркобосове. Според шефът на ГДБОП, щангистът е работил сам. Възнамерявал да продаде кокаина самостоятелно, а печалбата се изчислява на 300 000 евро.

Ето какво разказа Гълъбин Боевски от затвора в Бразилия. ВИЖ ВИДЕОТО:
 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.