НАСА: На Марс няма живот

Роботът Любопитко

Умря последната надежда за среща с извънземни

От НАСА категорично заявиха, че до настоящия момент няма нито едно доказателство, което да показва, че на Марс има живот. Това изказване беше направено във връзка със слуховете, че на Червената планета са открити органични молекули, които са основа на всяка жива материя.

Съобщението до медиите бе направено от департамента по реактивните движения към космическата лаборатория, който именно ръководи действията на марсохода „Любопитко”. Заради истерията в САЩ обаче, ще бъде насрочена още една пресконференция по темата, която ще бъде открита този понеделник в Сан Франциско.

Пейзаж от Марс

Там ще бъдат отчетени с подробности всички резултати, които е постигнал „Любопитко” при анализа на почвата. Марсоходът извършва проучвания на планетата вече почти четири месеца и за това време свърши доста полезна работа. Досега системите му работят безупречно и учените очакват още поразяващи открития в близко бъдеще.

Пресата в САЩ започна да спекулира с откритията на НАСА, след като главният изследовател на мисията Джон Гроцингър се изказа по този въпрос пред журналисти, които тотално изкривили думите му. Той нарекъл мисията „историческа”, а това било представено все едно е установен живот на Марс.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=glQenPYYSYs

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.