Държавната хазна назад с 4 млрд. лева от контрабанда

kontrabanda4 млрд. лева от контрабанда се губят на финансовото ведомство. От предвидените над 7 млрд. приходи за 2010, реално събраните пари са 3,6 млрд. лева. Въпреки повишената събираемост, с която се хвали правителството, на практика хазната остава празна.

В липса на воля за справяне с контрабандата, обвини управляващите бившият шеф на агенция „Митници” Емил Димитров – Ревизоро. Единствената мярка, предприета от новата управа в ресора, е смяна на едни лица с други. Целта обаче остава една и съща: да се пълнят партийните каси, както и джобовете на определени кръгове, близки до властта.

Какво се случи с проверките на доходите на митничари с палати? Абсолютно нищо. Оказа се, че е възможно със заплата от 600 лева да изградиш

Митничарят Бранков живее като цар с 600 лева заплата
Митничарят Бранков живее като цар с 600 лева заплата

триетажна къща, да си купиш джип и да живееш като баровец. Сергей Бранков, митничарят от Калотина и авер на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, е сред доказателствата за такъв феноменален успех. Проверката на доходите на скандалния граничар не показа нарушения. Едва ли би показала нещо по- различно – все пак самият Лъчезар Иванов ходатайствал за назначението на Сергей Бранков.

Незначителният напредък в борбата с контрабандата дава основания на

Дянков е доволен от бюджета за 2011
Дянков е доволен от бюджета за 2011

правителството за оптимистичната прогноза за държавната хазна, заложена в бюджет 2011. Финансовата рамка за следващата година беше определена като прекалено „розова“ и нереална от редица европейски авторитетни издания.

Другата нестандартна мярка на правителството за увеличение на приходите в хазната – хеликоптерната акция на НАП, донесе 13 млн. лева, много по- малко от очакваното.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *