Братя Диневи купуват гръцки остров за 130 млн. евро – с видео

гръцки островГръцки остров, струващ 130 млн. евро се канят да купят братята Динко и Йордан Диневи. Те вече са направили официална оферта на закъсалата финансово Гърция, твърдят близки до двамата олигарси. За да попълни изтънялата си хазна, южната ни съседка е принудена да продава всякакви видове имущество и активи.
Целта на Диневи е да развиват свръхлуксозен туризъм от затворен тип. Островът е държавна гръцка собственист и се намира на 80 км. южно от Тасос в Егейско море. До този момент мястото е било необитаемо. На него са живеели само няколко вида диви кози, рисове и котки. Площта му е около 16 кв. км. Мястото няма официално име, но местните рибари го наричат Делфинариум. братя диневи
Диневи са готови да откупят острова от гръцката държава срещу 130 млн. евро. За целта бизнесмените ще получат свеж креситен ресурс от руска банка с интереси в туристическия бранш.
Отделно, след като закупят екзотичното място, Диневи ще налеят още 100 млн. евро в хотелски бази, аквапаркове, алеи, яхтени пристанища и малък рибарски кей за лодки под наем и подводен риболов.
Двамата братя ще развиват всякакви видове туризъм с много атракции и услуги за почиващите. Бизнесмените имали желание да построят малки вили, ниски хотели и бунгала на брега на морето, като целта била общата база да приютява около 3 хил. туристи.
Целият остров ще бъде превърнат в огромен курортен комплекс от затворен тип с всички екстри. Специално внимание ще се обърне и на населяващите го животински видове, на които ще бъде обърнато специално внимание.
Целта на братя Диневи е да привличат плагежоспособни западни и руски туристи и да развиват елитен туризъм на гръцкия остров.
хотел на диневиДо него ще се стига по два начина – по въздух и по вода. За целта братята вече са в напреднали преговори за закупуване на три самолета за чартърни полети марка „Лиърджет“. С тях ще се превозват по-специални туристи. Останалите гости ще бъдат транспортирани с корабчета, наети от многобройните фирми по гръцките пристанища.
Общата инвестиция на Диневи ще достигне близо 300 млн. евро. Повечето от тях ще бъдат осигурени от заемен капитал.
Закупувайки острова, предприемачите искат да направят решителна стъпка в разширението на туристическата си империя, развивайки бизнеса си и в чужбина.
На този етап под въпрос остава единствено цената на острова. От гръцката държава искат да получат 170 млн. евро за целия терен, Диневи не искат да дадат повече от 130 милиона. Яснота по преговорите ще има в средата на следващия месец.

Виж интервю с Йордан Динев! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Колко данъци върху доходите да платили тия мутри, че да имат обезпечения за кредитите ??!?!?!

  2. Като се наканят, и го купят, пишете. Фалирали клоуни. Тия са едни от най-големите смешници в България!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.