Путин разреши изземването на активи на САЩ в Русия в отговор на изземването на руски активи

Руските съдилища получиха правото да използват американска собственост в Русия, за да компенсират щетите от изземването на руски активи в Съединените щати. Съответните разпоредби се съдържат в указа на руския президент Владимир Путин относно процедурата за компенсиране на щетите на Русия от неприятелски действия на Съединените щати, предаде ТАСС.

Става дума за движимо и недвижимо имущество на САЩ, американски компании и граждани, намиращи се на територията на Русия, както и притежавани от тях ценни книжа, дялове в уставния капитал на руски компании и други имуществени права на САЩ и американците в Руската федерация.

Според указа руски носител на права (има се предвид Руската федерация или нейната Централна банка) има право „да се обърне към съда (…) с молба за установяване на факта на неоснователно лишаване от правото му на собственост във връзка с решение на държавен или съдебен орган на САЩ и за компенсиране за вреди“.

Ако заявлението бъде прието, съдът изпраща искане до правителствената Комисия за контрол на чуждестранните инвестиции. На свой ред комисията трябва да изготви за съда списък на американското имущество, което „като се вземе предвид принципът на пропорционалност, може да бъде използвано“ за компенсиране на щетите, причинени от конфискацията на руски активи в САЩ.

Също така на руското правителство беше възложено в рамките на четири месеца да осигури въвеждането на промени в законодателството на Руската федерация, насочени към прилагане на указа.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Еврейопейците и сащисаните дълго ще съжаляват за радикалните си действия, защото така подкопаха собствената си финансова система. Думата доверие вече няма място в нея, а с това си заминават и чуждите вложители. Явно търсят победа на всяка цена и опит да се наложи абсолютна власт на света, силно залъгващи се от миналото си величие. Най-лошото предстои.

    • Срива на финансовата система си влизаше в плана на хазарите. До края на годината, ще започне банкопада и вкарването на НАТОстанци в дигитално робство. Ако се подпише и пандемичното споразумение от всички, може плана и да започне по-рано. Дано БРИКС и още някой откажат да го подписват.

  2. От преизподнята наречена Чифутланд идват само гадости.
    Еврейските свине, които контролират т.н. „Колективе Запад“ тотално сриват европейската цивилизация и подмолно унищожават бялата раса навсякъде по света.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *