Грузинският премиер: Еврокомисар ме заплаши да внимавам да не ме сполети съдбата на Роберт Фицо

Грузинският министър-председател Иракли Кобахидзе заяви, че по време на разговор относно приетия в Грузия закон за чуждестранните агенти, един от европейските комисари го е заплашил като му е припомнил скорошното покушение срещу словашкия министър-председател Роберт Фицо, който бе прострелян с пет куршума на публично събитие от словашки неолиберален екстремист, женен за украинка.

„Дори и на фона на продължителното изнудване от страна на Запада към нашето правителство да отменим закона, заплахата, която вчера ми отправи в телефонен разговор един от европейските комисари, ме зашемети. В разговора с мен еврокомисарят изброи всички онези неща, които западните партньори биха могли да причинят на Грузия в случай, че ветото на закона за чуждестранните агенти бъде преодоляно и той окончателно бъде приет. И докато изброяваше рестриктивните мерки, той каза: „Видяхте какво се случи с Фицо и трябва да бъдете много внимателни“, цитира изявлението на Кобахидзе пресслужбата на грузинското правителство. 

Припомняме, че преди седмица Фицо бе прострелян с пет куршума след заседание на словашкия кабинет край Братислава от активист на либералната партия „Прогресивна Словакия“. Животът на Фицо е вън от опасност, но прогнозите за възстановяването му са противоречиви.

„От началото на 2022 г. западните държави натискат Грузия да открие „втори фронт“ срещу Русия, което би отслабило военния натиск на Москва в Украйна, но това би унищожило страната ни.

Този западен натиск към нас изобщо не е спирал и продължава и днес“, каза той, коментирайки недоволството на Запада от грузинския закон за чуждестранните агенти, който бяквално съсича западното подмолно влияние в Грузия, тъй като ще разкрие всички онези НПО-организации, които получават западно финансиране .

Политикът смята, че в днешния свят има „партия на глобалната война“, която „не се интересува от съдбата на Грузия, на Украйна или на която и да е друга държава и народ. Тази партия на войната преследва единствено главния си интерес да отслаби позициите на Русия и Китай“.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Такава е съдбата на всеки недоволен от съдбата си роб и „партньор“ на британоварварските адови изчадия.

    • Пич, т.н. „британо-варвари“ не са господари на държавите си.
      Еврейските свине, които контролират т.н. „Колективен Запад“ тотално сриват европейската цивилизация и подмолно унищожават бялата раса навсякъде по света.

      • Ти първо разбери кой на кого служи и тогава се тръгвай да обясняваш кой какво прави.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *