Зеленски: Руската армия напредва. Тази слабост не е наша, а на света

Русия напредва в Украйна като увеличава въздушните си удари срещу град Харков и околностите му в североизточната част на страната, написа украинският президент Володимир Зеленски в социалната платформа „Екс“, цитиран от Франс прес и Ройтерс. Той обвини „слабостта“ на Запада за загубите, които търпи Киев, като отбеляза, че те се дължат на недостиг на средства за противовъздушна отбрана, както и на способност да унищожават руските ракетни установки.

По думите му петима цивилни са били убити при днешните атаки в областта.

„Руските терористи печелят предимство поради факта, че Украйна няма достатъчна противовъздушна защита“, написа Зеленски. „Тази слабост не е наша, а на света, който не се осмелява да се отнася към терористите така, както те заслужават“, допълни той.

В същото време украинската държавна железопътна компания „Укрзализниция“ каза, че много от съоръженията ѝ в Харковска област са унищожени от руските въздушни удари.

От компанията написаха в канала си в „Телеграм“, че шестима техни служители са били ранени при масирани нападения срещу железопътната инфраструктура в областта.

Междувременно броят на руските въздушни удари в Харковска област нарасна значително през последните 48 часа. Ранени са 16 души, съобщи ръководителят на регионалната военна администрация Олег Синегубов, цитиран от Франс прес.

Източници: БТА

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Проекцията ти е безпогрешна!
    Всичко казано от теб се отнася точно за теб!
    Плюс опита ти да манипулираш “света” и да вменяваш вина!
    Дано по-скоро отидеш при господаря ти-в казана!

  2. Украинците са губещи и дано да осъзнаят това възможно по – скоро.Зеленски отдавна трябваше да спре. Сега цяла Украйна ще е отново РУСКА. СЛАВА НА ПУТИН!!!

  3. Русия и окрайнина нямат уточнева граница, и ратифицирана и така юридически са обща територия в която двете части воюват помежду си както Армения с Азърбейжан за Карабах, и влизането на трета държава, държави е интервенция позната. Киев е руски град, Калининград росийски, що ли. Крим в ООН се води автономна непризната република Крим, и никога окрайнинска не се е именувала, подобно с нулева ратификация

  4. Поредният чифут на когото светът е длъжен. Лъжлив, защото едно говори преди да го изберат, а съвсем друго след това. Крадлив, защото личното му имане се увеличава по-бързо даже от дълговете на Украйна. Подъл, защото тика на сила всички украинци на фронта, а той, вече никой, пътува до всякакви дестинации извън страната.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *