Жителите на кв. „Малинова долина“ грабват пушки, за да прекратят кучешкия терор

Ден след като глутница кучета едва не уби проф. Ботьо Тачков, целият квартал се вдигна срещу бездомните псета. Оказа се, че години наред жителите на „Малинова долина“ се били тероризирани от кръвожадните четириноги, но общината така и не се заела с проблема. Сега хората се готови сами да се правят като се въоръжат и изтребят всички бездомни кучета

Проф. Ботьо Тачков, който беше разкъсан от улични песове до Американския колеж, продължава да е в критично състояние. Извършени са няколко животоспасяващи операции, но засега лекарите се въздържат от прогнози. Проф. Тачков е бил откаран в болницата в изключително тежко състояние. При шока от нападението на глутница, изтъкнатият интелектуалец получил инфаркт. Заради тежките разкъсвания по цялото тяло е загубил много кръв. Лекарите едва са спасили краката на професора от ампутация. Сериозно са пострадали и очите на преподавателя и има опасност да ослепее.

Семейството на проф. Ботьо Тачков, което живее в чужбина, веднага е тръгнало към България. Синът му Филип работи в Германия, а дъщеря му Анна живее в САЩ, където емигрира видния икономист през 1962 заради комунистическия терор. Жената била нападната преди години на същото място в „Малинова долина“ от улични псета и била жестоко изпохапана.

В общината заваляха десетки сигнали от жители на квартала, че са били атакувани и хапани от глутницата. Колежка на проф. Ботьо Тачков от Американския колеж едва оцеляла, след като бездомните песове жестоко я наръфали.

Още по – страховит е случаят, който разказаха роми от квартала. Преди три години малко дете било нападнато от озверелите кучета и за малко не го обезглавили. Циганчето имало разкъсвания по цялата глава и по чудо оцеляло, но до ден днешен не може да говори.

Жителка на „Малинова долина“ разказа, че глутницата била развъждана и хранена от възрастна дама от съседен блок. Старицата използвала кучетата да пазят сградата, за да не се настанят в нея цигани, тъй като е полупразна. С времето обаче броят на псетата все повече се увеличавал, като в момента наброява 37, според местните.

Глутниците бездомни кучета са проблем навсякъде в страната. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *