Скандал! Манастир си обяви почивен ден

Манастир си обяви почивен ден

Манастирът “ Свети пророк Илия“ не отвори врати на един от най –  светлите християнски празници  Св. Св. Константин и Елена, който бе вчера. Най –  фрапантното в случая е, че манастирът е решил да не чества явно още доста  големи християнски празници, защото счита да не работи в понеделник. Църквата, която е единствената за жителите на големия столичен квартал „Младост“ вчера е посрещнала всички свои миряни с  огромен надпис на вратата: Неприсъствен ден.

На Св. Св. Константин и Елена миряните от кв. Младост не успяха да запалят свещ

Стотици хора  сред които и именници, които са отишли вчера до светата обител, за да пренесат най – малката жертва към Бог –  църковна свещ са смаяни от наглостта на монахините.  Жителите на столичния квартал са възмутени от приумиците на манастира и разясняват още,  че  небивалицата в светата обител продължава от доста време.

Първоначално обаче недоволството на софиянци било овладяно с обяснението, че светата обител няма да работи в понеделник, за да приключи по  -бързо ремонта.  Местните миряни разясняват,  обаче че ремонтът отдавна е свършил, но своеволията на монахините – не. От Софийската митрополия заявиха, че почивния ден на манастира е безспорно в разпра с  канона и нарежданията на  Светия синод и обещаха бързо да се заемат със случая.

Безобразията с църквите и монасите у нас нямат край!  ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *